BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tuğgeneral Ersöz ilk kez duruşmada

Tuğgeneral Levent Ersöz, ilk kez duruşmada!

Abone ol
İkinci Ergenekon Davası’nın 116. duruşmasında tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, ilk kez duruşmaya geldi.

Mahkeme heyetine sağlık durumunu anlatan Ersöz, "Buraya neden çağrıldığımı anlayabilmiş değilim" dedi. Tedavi gördüğü Selimpaşa Devlet Hastanesi’nden ambulansla duruşma salonuna getirilen Ersöz, ölüm riski yüzde 80 olan bir hastalığa yakalandığını belirterek, hastalığının Adli Tıp Kurumu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Silivri Devlet Hastanesi raporlarıyla belgeli olduğunu ifade etti.

KANSERLİ DOKU İDDİASI 

Rahatsızlığıyla ilgili belgeleri mahkemeye sunacağını kaydeden Ersöz, sağ bacağındaki rahatsızlık nedeniyle ayağını rahat kullanamadığını, iki üroloğun kendisine bacağında kanserli dokuya rastlandığını, bir doktorun ise aksini söylediğini ifade etti.

VARESTE TUTULMA TALEBİ 

"Kesinlikle tedavi olmak istiyorum" diyen Ersöz, "Beni huzurda görmek istemiş olabilirsiniz ama oturarak uzun süre kalamıyorum. Bu nedenle duruşmalardan vareste tutulmayı talep ediyorum" diye konuştu. Ersöz daha sonra duruşma salonundan çıkarılarak ambulansla tedavi gördüğü Selimpaşa Devlet Hastanesine gönderildi. Ersöz’ün ambulansa bindirilişi sırasında jandarmalar basın mensuplarının görüntü almasını engelledi. Ambulansın önüne cezaevi nakil aracı yanaştırılırken jandarmalar da sedyenin taşınması sırasında barikat oluşturdu. Ersöz’ün Selimpaşa Devlet Hastanesi’ne girişi sırasında da basın mensuplarının görüntü alması engellendi. Ersöz hastanenin acil servis kapısından içeri alındı.

"BEN RADYOCUYUM, İŞİM LAY LAY LOM" 

Duruşmada tutuklu sanık Fatma Cengiz’in çapraz sorgusu yapıldı. Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun "Korkut Eken’in de kullandığı anlaşılan telefondan Akif Aktan ile görüşüyorsunuz. Susurluk davasında mahkum olan sanıklarla ilişki kurmak istemenizin sebebi nedir?" sorusuna Cengiz, gerek Korkut Eken gerekse İbrahim Şahin gibi bu ülkeye emek veren herkese saygısı olduğunu belirtti. Haşıloğlu’nun "Telefon içeriklerinden Korkut Eken’i tanıdığınız anlaşılıyor" demesi üzerine Cengiz, Eken’i tanımadığını, koruması olan Akif Aktan ile telefonda görüştüğünü ifade ederek, "Ben radyocuyum. Şaka yaparım. Benim işim lay lay lom" diye konuştu.Cengiz’in çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşma yarın saat 09.00’a ertelendi.