BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  SPOR

Tuğba Karademir patladı

Tuğba Karademir:Efes Pilsen, Rusya Federasyonu’na sponsor. Yıllardır Rus patencilere yardım ediyorlar, ancak benden bu desteği esirgiyorlar

Abone ol

‘Neyi bekliyorlar’
Torino’da yapılan Kış Olimpiyatları’nda finalde yarışarak tarihi bir başarıya imza atan milli buz patenci Tuğba Karademir, Efes Pilsen’e sitem etti... Efes Pilsen’in yıllardır Avrupa Şampiyonaları’nın resmi sponsoru olduğunu belirten Karademir, “Rusya Buz Pateni Federasyonu’na da sponsorlar. Türkiye’de Efes Pilsen içen herkes, Rus patencilere destek oluyor. Torino’da bir Rus sporcuyu geride bırakmayı başardım. Acaba bana da destek olmak için daha neyi bekliyorlar” dedi.

Ailesine borçlu
Rusya’nın çok büyük lobisinin bulunduğu da söyleyen genç sporcu, “Rusya’da çok büyük işlerinin olduğunu biliyorum. Bu nedenle ticari yönden belki Rus patencilere sponsorluk yapmaları anlaşılabilir. Ancak, benim annem ve babam da, en iyi eğitimi alabilmem için, Türkiye’deki tüm kariyerlerini bırakıp Kanada’ya yerleştiler. Bu firmanın anneme ve babama da bir ölçüde yardımcı olabileceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Masrafı 60 bin dolar
Eğitim aldığı Mariposa Buz Pateni Okulu’na her ay 2 bin dolar ödemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Karademir, şunları söyledi: “Yarışmalara giderken antrenörüme günlük 350 dolar veriyoruz. Yılda ortalama 5 yarışmaya gittiğimi düşünürseniz antrenörümün yıllık maliyeti 20 bin doları buluyor. Diğer masraflarla birlikte yaklaşık aileme 60 bin dolar bir yük biniyor. Ancak bu kadarını karşılayabiliyoruz. Fakat bir sponsor bulabilirsem başarıya ulaşmam çok daha kolay olur.”