BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Hollandadan ilk adım

Hollanda, uluslararası terörle mücadele çalışmaları çerçevesinde ilk askeri birliğini Afganistan'a gönderdi

Abone ol

Hollanda, uluslararası terörle mücadele çalışmaları çerçevesinde Afganistan'a göndereceği askerlerle ilgili olarak hazırlık çalışmaları yapacak ilk birliği bölgeye gönderdi.

Hollandalı birliğin görev yapacağı Uruzgan bölgesinde hazırlık çalışmalarını yürütecek olan 80 kadar asker, Eindhoven Askeri Havaalanı'ndan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dick Berlijn'in de katıldığı törenle uğurlandı.

Törende konuşan Korgeneral Dick Berlijn, Hollandalı askerlerin bölgede zor bir görevi yerine getireceklerini belirterek, askerlerin güvenliği için mümkün olan tüm önlemlerin alınacağını söyledi.

Her şeye rağmen Hollandalı askerlerin saldırıya uğrama tehlikesi bulunduğunu belirten Berlijn, bölgede görev yapan Kanadalı askerlerle güvenlik açısından aynı koşulları paylaşacak olan Hollandalı askerlerin ağır zırhlı araçlarla donatılacağını, havadan sürekli Apachi helikopterleri ve F-16 savaş uçaklarından destek alacaklarını söyledi.

NATO'nun istemi üzerine Amerikan askerlerinin yanında Taliban militanlarına karşı sürdürülen mücadeleye katılacak olan Hollandalı askerler, 1 Ağustos'tan itibaren bölgede konuşlanacak. Sayıları 1200 ile 1400 arasındaki askerler, 2 yıl süreyle görev yapacaklar.