BIST 10.471
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  MEDYA

TSKya göre Oray ruh hastası

Oray Eğin'in askerlikten yırttığı filan yok. Elinde kapı gib rapor var. Daha ilginç olan ise raporun bakış açısı... TSK, eşcinselleri ruh hastası olarak niteliyor.

Abone ol

Oray Eğin'in raporu 'çakma' değil. Çürük Oray'ın elinde tam teşekküllü bir hastaneden alınmış kapı gibi "psikoseksüel bozukluk" raporu var. Asıl ilgi çeken ise TSK'nın eşcinsellerle ilgili verdiği raporun ayrıntıları.

Peki neler yazıyor Eğin'in dosyasında? Bugün yazarı Ali Atıf Bir bugünkü köşesinde rapordan bazı bölümler yazdı. Buna göre asker eşcinselleri ruh hastası olarak görüyormuş.

(...)"Türkiye’de eşcinsellerin askerlik yapmamasının nedeni TSK tarafından “ruh hastası” sayılmaları!

Askeri hastane raporlarında eşcinsellerin ruh hastalıklarına temel öyküleri aşağı yukarı şöyle anlatılıyor: “Çocukluk döneminden beri kızlarla kız oyunları oynama, sadece erkeklere ilgi duyma, kadınlara ilgi duymama ve onlarla hiç ilişkiye girmeme, genç yaştan beri erkeklerle cinsel ilişki kurma, devamlı erkekleri arkadaş edinme...”

Ve de eşcinseller bu raporlarda cinsel kimlik karmaşası yaşamak anlamına demek olan “borderline kişilik” olarak tanımlanıyorlar!