BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,59
ALTIN 2.415,95
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan PKK'ye hava operasyonu

Türk savaş uçaklarının Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yakınlarında PKK grupları hedef alan hava saldırısı düzenledikleri bildirildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bağlı Dağlıca köyü yakınlarında PKK'yi hedef alan hava saldırısı düzenledikleri bildirildi.

Doğan Haber Ajansı, 'Diyarbakır'dan havalanan F-16 savaş uçaklarının Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca üs bölgelerine yakın olan ve 11 Ekim'den beri taciz ateşi açan PKK'lilerin kamplarını bombaladıklarını' duyurdu.

PKK'ya yakın internet siteleri de hava saldırısını doğruladı.

Bombardımanda ölen ya da yaralanan olup olmadığıha ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Genelkurmay, haftasonu yaptığı bir açıklamada PKK'lilerin 'Dağlıca'daki üs bölgeleri'ne taciz ateşi açtıklarını, bu saldırıya karşılık verildiğini duyurmuştu.

Geçen hafta Bingöl'de IŞİD karşıtı gösteriler sırasında zarar gören işyerlerinde incelemede Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu silahlı kişilerce vurularak öldürülmüştü.

Zanlılardan dördü daha sonra Jandarma ile girdikleri çatışmada öldürülmüştü.

PKK'nın silahlı birimi HPG'den yapılan açıklamada "Başta Bingöl olmak üzere yaşanan şiddet olayları tamamen lokal durumlar olup, HPG olarak bizimle herhangi bir ilişkisi yoktur" ifadesine yer verilmişti.