BIST 9.537
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.490,00
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan DEAŞ ve YPG'ye topçu ateşi!

TSK, Suriye'deki DEAŞ ve YPG mevzilerini vurduğunu bildirirken, DEAŞ'ın kontrolündeki Cerablus ilçesi sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

Abone ol

TSK, Cerablus'taki DEAŞ hedeflerini dün akşam saatlerinde obüslerle vurdu. Menbiç'in kuzeyindeki PYD mevzileri de topçu ateşine alındı. Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesindeki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini artırdı.

TSK, Cerablus'taki DEAŞ hedeflerini obüslerle vurduğunu açıklarken Menbiç'in kuzeyindeki PYD mevzilerinin de topçu ateşine alındığı bildirildi.

TSK 20 TOP ATIŞI YAPTI YPG GERİ ÇEKİLDİ

Ankara, çeşitli kaynaklar üzerinden YPG'yi Mumbuç'un kuzeyine ilerlememesi konusunda uyardı. YPG'nin bu uyarıyı dikkate almadığı tespit edilince dün 18:30 civarında 20 atış yapıldı. Top atışlarının ardından YPG unsurları bölgeyi terk etti.

Cerablus'ta DEAŞ'a yönelik top atışları ise devam ediyor.

Hem muhalifler hem de PYD, Cerablus'u DEAŞ'tan almak için yarış halinde.

DEAŞ MEVZİLERİ VURULDU

Suriye'nin Carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nde boş araziye düştü. Sınır birlikleri, havanların atıldığı DEAŞ mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altında aldı.

Akşam saatlerinde DEAŞ denetimindeki Suriye’nin Carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi, sınırı aşarak Karkamış’ın Türkyurdu Mahallesi yakınlarında boş araziye düştü. Olayın ardından sınırda konuşlu birlikler, havan mermilerinin atıldığı Carablus’taki  DEAŞ hedeflerine angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yaptı.

Askeri kaynaklar, son birkaç gündür Suriye tarafından atılan havan mermilerinin Karkamış’ta boş arazilere düştüğünü ve sınır birliklerinin de anında karşılık verdiğini kaydetti.

SINIRDA CERABLUS ALARMI

Terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Suriye'nin Cerablus ilçesinden, Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik havan saldırısının ardından Karkamış sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

Önlemler kapsamında, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı araçlar ile çeşitli ağır silahlar önceden belirlenen noktalara konuşlandırıldı.

Cerablus'taki hareketliliği yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca belirlenen noktalara ve Soylu 1. Hudut Karakoluna tank ve bazı zırhlı araçlar yerleştirdi.

Ayrıca sınır hattındaki bazı bölgelere iş makinalarıyla mevziler yapıldı. Sınır hattını zaman zaman yaya olarak da kontrol eden sınır devriyeleri, Suriye tarafındaki gelişmeleri de yakından izliyor.

Bu arada bazı üst düzey komutanların, Soylu 1. Hudut Karakoluna geldiği, burada konuşlanan zırhlı araç ve personeli denetlediği öğrenildi.

Suriye'nin Cerablus şehrinden, Gaziantep'in Karkamış ilçesi sınır hattına geçen günlerde 9 havan mermisi atılmıştı.