BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

TSK'daki FETÖ'cüler içkiyle gizlenmiş!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakkındaki gensoru görüşmelerinde 15 Temmuz iddialarıyla ilgili konuştu. Bozdağ, TSK ve devletin diğer kurumlarında FETÖ'cü temizliği yapılırken, asıl FETÖ'cülerin gizlendiğini söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TSK'da FETÖ'cü temizliği yapılırken asıl FETÖ'cülerin içki içerek gizlendiğini söyledi. Devletin muhalifleri değil teröristleri temizlediğini ifade eden Bozdağ, "Hiçbir devlet, teröristlerle çalışmaya zorlanamaz" diye konuştu.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına dair görüşmelerde Hükümet adına söz aldı.

Gensoru müessesesinin, anayasa ve içtüzükte belirtilen esaslar

Gülen'in, bugünkü anlamda tehlike ve tehdit olduğunun ilk önce farkına varan tek siyasi lider, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

 çerçevesinde kullanılmadığını belirten Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın da bugün bunu ifade ettiğini anımsattı. Bozdağ, gensoru önergesinde, afaki, soyut, genel değerlendirmelerde bulunulduğunu bildirdi.

"İHANET OLMAZ MI?"

Adalet Bakanı Bozdağ, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, Türkiye'de yaşandığını anımsatarak, aradan geçen zaman içinde 15 Temmuz yaşanmamış gibi hareket etme imkanlarının olup olmadığını sordu.

Bozdağ, Meclisin bombalandığını, pek çok kişinin hayatını kaybettiğini, yaralandığını, bazılarının elini, ayağını, gözünü kaybettiğini, demokrasi, anayasal düzen, seçilmiş organların tamamının yok edilmek istendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Böylesi büyük tehlike ve tehdit geçirdikten sonra, Türkiye adeta uçurumun kenarından, milletimizin birlikte hareketiyle kurtulduktan sonra Türkiye'yi buraya getiren, bundan sonra daha büyük felaketlere götürmek isteyen Fetullahçı Terör Örgütü ve onunla irtibatlı, iltisaklı, üyelik irtibatı bulunanlarla ilgili çalışma yapmamamız, bu konuda herhangi bir adım atmamamız, bizim bu Meclise, anayasaya, vazifemize ihanet olmaz mı, elbette olur. Onun için biz, 15 Temmuz'da ortaya çıkan bu olağanüstü durumdan Türkiye'yi çıkarmak ve olağan duruma geçirmek için OHAL ilan ettik. OHAL esasında, hükümetin etkin, hızlı karar alması ve bu kararları sonuç alıcı şekilde, süratle uygulaması için getirdik. Türkiye'yi bu tehlikeden, tehditten kısa sürede kurtarmak ve demokrasimizi, milli irademizi, hukuk devletimizi, daha fazla tahkim ederek, daha güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için ilan ettik. Yoksa bunları yok etmek isteyenlere güç ve kudret vermek için yapılmadı."

"FETÖ'NÜN FARKINA VARAN TEK LİDER"

Bozdağ, devlet içinde öbeklenmiş, devlet içinde devlet yapısı olarak ortaya çıkmış bir yapının farkına vardıktan sonra bununla ilgili gereğini yapmakla mükellef olunduğunu belirtti. Türkiye'nin bunun farkına vardığına dikkati çeken Bozdağ, daha önce de bunun farkına varıldığını vurguladı. Bozdağ, "Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri ve bunun kurucu ve yöneticisi, terörist Gülen'in, bugünkü anlamda tehlike ve tehdit olduğunun ilk önce farkına varan tek siyasi lider, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadesini kullandı.

"FETÖ'CÜLER İÇKİ İÇEREK GİZLENDİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ve HDP'nin, medyada bazı çevrelerin de bu konuda açıklamaları bulunduğuna işaret eden Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu açıklamaların büyük bir kısmı, esasında başı örtülü veya muhafazakar bir yapı nedeniyle bir karşı duruş. Yoksa anayasal düzen, Türkiye'de demokrasi, rejim, hukuk devleti için bir tehlike, tehdit oluşturduğu gerekçesiyle değil. TSK'nın içinde, başka yerlerde, FETÖ'cü diye temizlik yapılırken, FETÖ'cüler içki içiyordu. Ama orada mütedeyyin insanlar FETÖ'cü diye tasfiye ediliyordu. Bunun büyük bir tehlike ve tehdit olduğunun biz farkına vardık, vardığımız andan itibaren çok net tavır koyduk. Milletimizin hukukunu korumak, demokrasimizi, devletimizi korumak için çok net tavırlar koyduk. Bir sürü de bedel ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Ama Türkiye'yi Fetullahçı Terör Örgütü ve diğer örgütlerinin unsurlarından, devletin en azından yönetim aygıtını tamamen temizleyeceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmamalı."