BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TSK'da şoke eden istifa kararı!

Kurmay Başkanı Tümamiral Kemalettin Gür, istifa etti.

Abone ol
Yüksek Askeri Şura Kararlarıyla Tümamiral rütbesine yükselen Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Kemalettin Gür istifa etti. Deniz Kuvvetleri'nde komuta kademesinde son tutuklamalarla birlikte büyük boşluk oluşurken Gür'ün istifası Ankara'da farklı yorumlandı.

YAŞ kararlarıyla Tümamiral rütbesine yükselen Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Kemalettin Gün, 15 Ağustos itibariyle görevinden istifa etti. Balyoz kararının ardından duyulan bu gelişme Ankara'da farklı yorumlara neden olurken, istifanın Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve askeri casusuluk gibi davaların etkin olduğu iddia edildi.
 
İDDİALARI YALANLADI
 
E.Tümamiral Kemalettin Gür, istifasının tamamen ailevi nedenlerden kaynaklandığını belirtti. Sabah'a konuşan Gür, eşinin Ankara'da özel sektörde çalıştığını, oğlunun da orada olması sebebiyle emekli olmaya karar verdiğini açıkladı. 
 
Uzun yıllar denizlerde görev yaptığını belirten Gül "Donanma'daki görevim nedeniyle 2 sene Gölcük'te ayrı yaşamak zorunda kalacaktım. Zaten aileme yeteri kadar zaman ayıramadım. Burada taktir hakkını kullandım, sağolsun komutanlarımız da uygun gördü. Konu tamamen kişiseldir. Ben istifamı 15 Ağustos'ta yazılı olarak sundum ve uygun görüldü. İstifayla ilgili yapılan yayınlar tamamen spekülasyon ürünüdür" dedi.