BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de terörist saldırı: 7 şehit 

Tunceli kent merkezinde askere hain tuzak! 6 asker şehit oldu. Eşiyle yürüyüşe çıkan bir kadın da hain terörün kurbanları arasında yer aldı.

Abone ol

TUNCELİ'de PKK'lılar, zırhlı bir aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, yola yerleştirdiği bombayı patlattı.

Patlamada iki araç da alev alıp yanarken; 6 asker şehit oldu, yolda eşiyle yürüyüş yapan 1 kadın hayatını kaybetti. Patlamada ölen kadının eşi de ağır yaralandı.

Cenazeler dün gece geç saatlerde Malatya'ya getirildi. Adli Tıp Kurumu'na alınan cenazeleri askerler içeri taşırken, askerlere ait eşyaların da getirildiği görüldü.

Otopsi işleminin ardından şehit cenazeleri Malatya Askeri Hastanesi'ne gönderilecek.

Şehit askerlerin, Malatya'da düzenlenecek askeri törenin ardından memleketlerine uğurlanması bekleniyor.

1.20120926084041.jpg

HAİN SALDIRININ AYRINTILARI

Saldırı, Tunceli kent merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk Mahallesi'nde dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Zırhlı bir askeri aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılar karayoluna daha önceden yerleştirdiği tahrip gücü çok yüksek bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.

Patlamada servis minibüsü ile zırhlı araç alev alıp yanmaya başladı. Şiddetli patlama kent merkezinden de duyulurken, yükselen dumanlarda uzaklardan görüldü.

KOBRALAR OLAY YERİNDE UÇTU

Patlamayla birlikte olay bölgesine çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da kalkan Kobra ve Sikorsky helikopterler olay bölgesi üzerinde uçuş yaptı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araçları söndürmek için büyük caba harcadı.

90.20120925231251.jpg
6 ASKER ŞEHİT OLDU
1 KADIN YAŞAMINI YİTİRDİ

PKK'lıların bombalı saldırısında ilk bilgilere göre 6 asker şehit oldu. Patlamada o sırada yolda eşiyle birlikte yürüyen bir kadın da hayatını kaybetti. Saldırıda kadının eşi de ağır yaralanırken, Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Saldırının ardından Tunceli-Elazığ karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı hava destekli operasyon sürüyor.

4.20120925204107.jpg

VALİLİKTEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada 'şehit' kelimesini kullanmayarak, '7 kişi vefat' etti diye duyurdu. İlerleyen saatlerde gelen açıklamada ise askerlerin şehit olduğu bilgisi yer aldı. Valiliğin son açıklaması şöyle;

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bugün saat 18.05 sularında, merkez Atatürk Mahallesi Kanoğlu mevkisi Yeni Hastane Kavşağı'nda meydana gelen mayın patlamasının ardından ilgili kurumlar tarafından kimlik tespit çalışmaları yapıldı. Saat 20.48 itibariyle alınan bilgiye göre, patlamada 2'si uzman çavuş, 4'ü er ve 1'i sivil vatandaş olmak üzere 7 şehit bulunmaktadır.''


2.20120925204121.jpg

CENAZELER ADLİ TIP'TA

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 2'si uzman çavuş toplam 6 askerin cenazesi, gece helikopter ile Malatya Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na getirildi. Burada Malatya Belediyesi Cenaze araçları ile alınan şehit askerlerin cenazeleri asker ve polis araçları eskortluğunda Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazelerin getirilişi sırasında Malatya Emniyet Müdürlüğü, yol güzergahında kavşakları trafiğe kapattı.

ÖLEN SİVİ KADININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Tunceli'deki saldırıda şehit olan sivil kadının Fadime Acar olduğu belirtildi. Ölen Acar'ın yaralanan eşi Ali Acar, ambulansla Elazığ Fırat Ünivesitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tunceli Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde memur olduğu öğrenilen Acar, burada tedavi altına alındı. Fadime Acar'ın annesi Anik Yüksel, damadının hastaneye getirildiği sırada gözyaşları döktü. Zazaca ağıtlar yakan Anik Yüksel'i yakınları teselli etmeye çalıştı.