BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

TSK'da fuhuşlu ihale yolsuzluğu

İstanbul'da bazı askeri birliklerin gıda ihalelerinde usulsüzlük iddiasıyla operasyon başlatıldı. Operasyonun detayları ise bir hayli ilginç

Abone ol

TSK'nın İstanbul'daki bazı birliklerin gıda ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiası üzerine Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda operasyon başlatıldı.

Mali polis ekipleri askerin gıda ihalelerine fesat karıştırdığı ileri sürülen firmaları mercek altına aldı. Yürütülen soruşturmada ihalelerin sürekli 3 firmaya verildiği saptandı.

Akşam gazetesinin haberine göre, kazanan firmaların, askeri yetkililere rüşvet vererek ihaleleri lehlerine sonuçlandırdıkları tespit edildi.

Firmaların buna karşılık askeri yetkililere para, yurtdışı tatil olanağı, hatta kadın sağladığı iddia edildi. Bu şekilde 25 ihalede usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Şüpheli 25 ihaleyle ilgili incelemenin de sürdüğü belirtildi.

MEHMETÇİĞE BOZUK GIDA

Sözkonusu firmaların askeri yetkililerle işbirliği yapıp diğer firmaların dosyalarından belge çıkarttığı ve bu yolla ihale dışı bıraktığı belirlendi. Ayrıca, ihalede belirtilen miktardan daha az ürün gönderildiği, hatta zaman zaman son kullanma tarihi geçmiş bozuk gıdanın askere yedirildiği öne sürüldü.

17'Sİ ASKER 62 KİŞİ GÖZALTINDA

Tespitlerin ardından dün sabah polis, ihaleci şirket yetkililerinin evlerine baskın düzenledi. Asker zanlıların adreslerine de Merkez Komutanlığı'ndan ekipler, askeri ve sivil savcılar gitti. Aralarında astsubaylar ile yüzbaşı, binbaşı, yarbay ve albay rütbeli subayların da bulunduğu 17'si asker 62 kişi gözaltına alındı. Emniyet ve Merkez Komutanlığı'nda sorgular sürüyor.