BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,00
HABER /  GÜNCEL

'TSK tankları sınırı geçti' iddiası

Reuters kimliğini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde yüzlerce askerden oluşan Türk askeri kuvvetlerinin Habur sınır kapısına 20 kilometre uzaklıktaki bir kampa doğru ilerlediklerini yazdı. Kuzey Irak yetkilileri ve PKK ise iddiarı reddediyor.

Abone ol

Reuters ve AFP ajansları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı tankların PKK'ya yönelik operasyon kapsamında sınırı geçerek Kuzey Irak'taki Haftanin Kampı'na doğru ilerlediklerini duyurdu.

Reuters kimliğini açıklamadığı yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde yüzlerce askerden oluşan Türk askeri kuvvetlerinin Habur sınır kapısına 20 kilometre uzaklıktaki bir kampa doğru ilerlediklerini yazdı.

Ajans, Diyarbakır ve Malatya'dan daha erken saatlerde savaş uçaklarının havalanmış olduğunu belirtti.

Fransız Haber Ajansı AFP'nin geçtiği haberde ise, Kuzey Irak'taki sınır muhafızlarının üst düzey komutanlarından Albay Hüseyin Tamer'in Türk ordusunun sınırı geçtiği iddialarının doğru olmadığı sözleri yer aldı.

Haberde açıklamalarına yer verilen PKK sözcülerinden Ahmet Deniz de, Türk ordusunun sınırı geçtiği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

AFP, Türk güvenlik kaynaklarına atfen 20 tank ve 30 zırhlı aracın Siyahkaya köyünün yakınlarından sınırı geçtikleri, Haftanin kampı yakınlarındaki bazı hedeflerin bombalandığı iddialarını aktarıyor.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir açıklama yaparak toplantıda masaya yatırılan operasyonlardan başarılı sonuçlar alındığının ortaya konduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise NTV'nin yazılı sorularına verdiği yanıtta operasyonlarda 270 civarında PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan resmi olarak yapılan açıklamada da, geçen Çarşamba günkü PKK saldırıları sonrası başlatılan harekatın ağırlıklı olarak Türkiye içine yönelik olduğu belirtilmişti.

Genelkurmay'ın açıklamasında kara ve hava operasyonlarının büyük bölümünün Çukurca bölgesinde yapıldığı, sınır ötesindeki Irak'ın kuzeyinde ise birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edildiği bildirilmişti.

Ordu geçen hafta 22 taburla ve uçak desteğiyle operasyon başlatıldığını bildirmiş, bu da 10 bin kadar askerin Kuzey Irak'a geçtiği yorumlarına neden olmuştu.

PKK'nın Çukurca ve çevresindeki hedeflere düzenlediği saldırıda 24 asker yaşamını yitirmiş, 18'i yaralanmıştı.

Bunun Türk ordusunun son 18 yıl içinde, tek seferde verdiği en büyük can kaybı olduğu belirtiliyor.