BIST 10.906
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.446,69
HABER /  GÜNCEL

Depremzelere şehit ailelerinden yardım eli

Van'da yaşanan felakette yaralar sarılmaya çalışırken depremzedelere en anlamlı yardım şehit ailelerinden geldi

Abone ol

Van'da yaşanan felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken depremzedelere bir yardım eli de şehit ailelerinden geldi

Son günlerde sosyal medyada yaşanan felaketi 'oh olsun' şeklinde nitelendirenlere en güzel cevabı Erzurumlu şehit ailesi yaptığı davranışla verdi

Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde evleri yıkılan vatandaşlara Erzurumlu şehit aileleri evlerinin kapısını açtı.

Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, şehit aileleri olarak Van'daki depremzede aileleri evlerinde misafir etmek istediklerini söyledi.

Tetik, acı ve sevinçte millet olarak tek yürek olduklarını belirterek, "Erzurum'daki şehit ailelerinin kapılarını Vanlı depremzedelere sonuna kadar açığız. Vanlı depremzede kardeşlerimiz Erzurum'da evleri olduğunu bilsinler. Depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören Vanlı kardeşlerimizi evlerimizde misafir etmek istiyoruz. Kürt kardeşlerimizin soğukta çadırda yaşamalarına gönlümüz razı değil. Çocuklarımız bu ülkenin birliği, dirliği ve beraberliği için can verdi. Biz de şehitlerimizin aziz hatıraları için hem de bu ülkenin birer ferdi olarak Vanlı kardeşlerimizi evlerimizde misafir etmek ve sofradaki ekmeğizi ekmeğimizi paylaşmaktan mutlu olacağız." dedi.

Dernek olarak Van ve Erciş'teki depremzelere için yapılacak bütün yardım kampanlarına da gönüllü olarak katılmaya hazır olduklarını kaydeden Tetik, "Kardeşilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak için hazırız. Evlerimizdeki battaniyeleri göndermek için bekliyoruz. Dernek olarak açılacak banka hesap numarasına para yatırmaya hazırız." diye konuştu.