BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,62
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 'oh olsun' diyenlere tokat!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bahçeli'nin gündeminde deprem sonrası 'ağlama sırası onlarda' diyen kesimler vardı. Sözünü sakınmayan MHP liderinin sözleri tokat gibiydi:

"Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek ağlama sırası onlarda gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördüğümüzü söylemeliyim."

‘Yere batsın sizin devletiniz’ diyen BDP'li Sırrı Süreyya Önder'i "alçak sima" olarak niteleyen Bahçeli, Kaddafi'nin öldürülmesinden Başbakan Erdoğan'ın sorumlu olduğunu iddia etti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, konuşmasına depremde hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Deprem sonrası oluşturdukları komisyonu acilen bölgeye gönderdiklerini anlatan Bahçeli, Vanlılara sıcak mesajlar yolladı:

VAN'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ

"Van’ın elinden tutmak hepimizin en temel görevi ve milli vecibesidir. Panik ve endişeye kapılmaya gerek yoktur. Bu zorlukları aşacak, maviliklerimizi kapatan kara bulutları dağıtacak inanca, irfana ve ihlasa sahip olduğumuz tartışmasızdır. Acılarımızı paylaşarak azaltacağız ve elele, omuz omuza Allah’ın izniyle Van’ı tekrar ayağa kaldıracağız. Allah’a şükür, vefalı ve âlicenap milletimiz, Van’daki vahim manzara ortaya çıkar çıkmaz elini bölgeye uzatmış, yardımseverliğini, dayanışmaya verdiği önemi bir kez daha kanıtlamıştır."

ÜLKÜ OCAKLARI YARDIM BAŞLATTI

Partisinin yardımlar konusunda duyarsız kalmadığını söyleyen Bahçeli, neler yaptıklarını sıraladı:

"Felaketzedelerin, tüm Van’lı kardeşlerimin yanında yer aldığımızı, sahip olduğumuz imkânlar çerçevesinde parti olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu kapsamda MHP’li belediyeler yiyecek ve giyecek yardımı başta olmak üzere hemen ihtiyaç sahiplerine elini uzatmış, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da gerekli girişimlerini başlatmıştır."

HAYSİYET FUKARASI SEFİL SİMALAR

Van’daki kamu binalarının daha çok hasar gördüğüne dikkat çeken Bahçeli, hükümeti çözüm bulmaya sahtekarların yakasına yapışmaya çağırdı. Ardından sefil simalar olarak nitelediği malzeme çalanlara beddua etti:

"Devletin malını deniz gibi görerek üzerine çullanan haysiyet fukarası sefil simalar, ne yazık ki yıkımın, çöküşün alt yapısını da hazırlamışlardır. Dileğim vatandaşlarımızın ya da devletimizin sahip olduğu binaları hakkıyla yapmayarak kayıplara neden olanların, eksik malzeme kullananların, çalanların çırpanların iki cihanda da yakaları bir araya gelmesin ve inşallah rüsvalıktan da kurtulamasınlar."

HAİNLERİ SEVİNDİREN ORTAM MEYDANA GELMEDİ

Çukurca ve Bitlis Göroymak'ta şehit olan polis ve askerlere de değinen Bahçeli, teröre gösterilen 'sağduyulu' tepkilere övgüler yağdırdı:

"Türk milleti ayağa kalkarak dualarla şehidine sahip çıkmış ve bayraklarla güzel yurdumuzu baştan ayağa donatmıştır. Herkes Türk milletinin kudretini haykırmış, matemini dahi taşkınlığa pirim ve hainleri sevindirecek ortamlara meydan vermeden yaşamıştır. Milletimizin haklı öfkesi ve tepkisi, demokratik sınır ve ölçülerde kalmış; kardeş kavgası tasarlayan, çatışma hevesinde olan ve kavga umudu taşıyan kim varsa bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Milletimiz hıyanet ateşini soluğuyla, barutu inancıyla, mermiyi imanıyla, melaneti varlığıyla karşılamış ve bu zamana kadar da hamd olsun etkisizleştirerek sahiplerine iade etmiştir.

GAFİLLER, KİRLİ SURATLAR, MÜTAREKECİLER

Gafiller, hainler, fırsatçılar, bölünmemizin yolunu gözleyen kanlı eller, kavgamızın başlamasını isteyen kirli suratlar, mütarekeciler, teslimiyetçiler boşuna heveslenmesin; Türk milleti yenilmeyecek, kardeşliğini bozmayacak ve vatanına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Mithat Cemal Kuntay’ın mısralarıyla seslenmek isterim ki; “Ölmüş gibi düşünsek bile bu vatan ölmez, zira dünyanın sırtı bu tabutun büyüklüğünü çekemez.”

PEŞMERGEYE HADDİ BİLDİRİLMELİDİR

Hükümete son ferdine kadar terörist unsurları teslim alması ya da etkisiz hale getirmesi için destekleririnin tam olduğunun altını çizen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha geçtiğimiz günlerde Irak Dışişleri Bakanı’nın ülkemizi ziyareti ve bu vesileyle kamuoyuna yansıyan bazı gerçekler bizim bu düşüncelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kere daha gözler önüne sermiştir.  Başbakan Erdoğan’ın, Irak Dışişleri Bakanı’na yönelik olarak; “PKK’yı temizleyin, yoksa biz temizleriz” sözlerinin üzerinden çok geçmeden terör felaketini üste üste yaşadık. Bu aşamada Irak merkezi yönetiminin mazereti ve sığınacağı bahanesi artık kalmamıştır. PKK’yı himaye eden, teşvik edip yönlendiren peşmerge yönetiminin ise haddi mutlaka bildirilmelidir."

SURİYE, İRAN, RUSYA, İRAN, YUNANİSTAN, G. KIBRIS, ABD

PKK'nın arkasındaki ülkelerle ilgili tartışmalara katılan Bahçeli bazı ülkelerin adını vererek, terörün uluslararası boyutuna işte bu sözlerle dikkat çekti:

"Üstelik en başta Çukurca saldırısından sonra bazı mahfiller tarafından Türkiye yönlendirilmeye çalışılmış; belirgin olarak İran ve Suriye saldırıların gerisindeki failler olarak takdim edilmiştir. Elbette bu mümkün ve güçlü bir ihtimaldir. Buna rağmen, yakın bir tarihe kadar bazı Avrupa Birliği ülkeleri, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Rusya Federasyonu ve hatta ABD PKK’yı açık ya da gizli bir şekilde desteklemişler, büyütüp palazlandırmaktan hiç imtina etmemişlerdir.

MAŞA PKK

Taşeron nitelikli kanlı örgüt kimin işine yarıyorsa onun hizmetine girmiş, kimin çıkarına geliyorsa onun emriyle hareket etmiştir. Dönemsel olarak Türk milletiyle ihtilafı olanlar PKK’yı maşa olarak kullanmış ve taşları bağlayarak katilleri üzerimize salmışlardır."

Bahçeli'nin bir diğer hedefindeki isim de BDP'li Sırrı Süreyya Önder oldu. Bahçeli BDP'li vekili ekmeğini yediği ülkesine ihanetle suçladı:

"Bakınız geçtiğimiz hafta Ankara’nın göbeğinde, seçimlere ‘Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’ adıyla katılan PKK uzantılarının sözde yeni bir oluşum amacıyla kongreleri toplanmıştır.
Farklı sol eğilimlerin ve marjinal örgüt ya da partilerin bir araya gelmesiyle ihanetin önüne yeni yollar açılmış ve yeni bir organizasyon için düğmeye basılmıştır.

HIYANET TARAFTARLARI

Bulundukları salona 13 ayrı dilde birleşiyoruz ifadeleri asan bu hıyanet taraftarlarının, Türk milletine husumet ve tahammülsüzlükte yeni bir evreye geldikleri anlaşılmaktadır. Dağdaki silahlı çete ve şehirlerdeki siyasi uzantıları, arkalarında AKP’nin sağladığı uygun ortam eşliğinde gözlerini kan bürümüşçesine ilerlemektedirler.

'YERE BATSIN SİZİN DEVLETİNİZ' DİYEN ALÇAK SİMALAR

‘Yere batsın sizin devletiniz’ diyen alçak simalar, bu devletin parasını maaş olarak almaya, ekmeğini yemeye, suyunu içmeye küstahça devam etmektedir. Ne üzücü bir gerçektir ki, Türk milletinin içinde barındırdığı hain kontenjanı hiç bu kadar fazla olmamış ve hiç bu kadar da cesaret kazanmamıştır."

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Yeni anayaas çalışmalarına da değinen Bahçeli, partisinin kırmızı çizgilerini bir kez daha hatırlattı:

"Bu haliyle anayasa hazırlık çalışmalarında ve süresince; Anayasanın ilk üç ve emniyet supabı niteliğindeki dördüncü maddelerinden taviz vermemiz, Başlangıç kısmındaki ruhtan geri adım atmamız, Türk kimliğinin sulandırılmasına rıza göstermemiz söz konusu değildir. Türk milletini tahrip edecek ve etnik kimliklere çağrı olacak her değerlendirmeyi, siyasi ve hukuki meşruiyet sağlama çabalarını geri çevireceğimizden herkes emin olmalıdır."

Kaddafi'nin linç edilerek öldürülmesine tepki gösteren Bahçeli, yaşananlardan AK Parti hükümetinin de sorumluğu olduğunu iddia etti. Libya muhaliflerine verilen desteği hatırlatan Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

CANAVARLAR

"Bizim açımızdan Kaddafi’nin iktidarda kaldığı 42 yıllık zaman zarfındaki eylemleri ve yönetim anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemeyecektir. Ancak, maruz kaldığı ve insanlığın iflas ettiği akıbetini onaylamamız ve muhalif diyerek kendilerine isim koyan canavarların davranışlarına tepkisiz kalmamız da düşünülemeyecektir. Ekranlardan ve sanal medya üzerinden yansıyan ilkel ve vahşi manzaraların insanım diyen, Allah’tan korkan hiç kimse tarafından meşru görülmeyeceği ortadadır.

AKAN KANDAN ERDOĞAN SORUMLU

Bu son hadise Batı anlayışının insan ve yaşama hakkı konusunda ne kadar ikiyüzlü olduğunu açıkça göstermiştir. Başbakan Erdoğan işte böylesi bir vicdansızlığın ve acımasızlığın sözcülüğünü yapmış ve üstelik NATO operasyonlarına destek vererek akan kandan sorumlu olmuştur.

AKP hükümetinin bu gelişmelere seyirci kalması ve sesini dahi çıkarmaması büyük bir hayâsızlık ve işgüzarlık olarak yakasına yapışacaktır. Kaddafi’nin öldürülmesinden sonra soyguncuların işbaşında olması, feryat eden bir insana kıymaları ve bunu da yüce dinimizi alet ederek yapmaları insanlığın lekeli bir anı olarak tarihe geçecektir.

AKP'NİN PARA VERİP DESTEKLEĞİ KANLI ELLERİ TÜRK MİLLETİ AFFETMEYECEK

Kutlu dinimiz İslamiyet’i şiddetle özdeşleştirme çabaları büyük bir günah olarak hatırlanacak ve Yüce Allah gazabını bu bedbahtlara inşallah gösterecektir.

AKP’nin para verip desteklediği, ülkemizde ağırlayıp teşrifatçılık yaptığı kanlı elleri Türk milleti asla affetmeyecek ve hoş görmeyecektir. Bu vahşetin ilgililerine ders olmasını diliyor, bu gidişle şiddet sahnelerinin sıradanlaşacağını ve bir gün herkesin kapısını çalabileceğini belirtmek istiyorum."