BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK o mevzileri bir bir vurdu! Ağır darbe

TSK ve koalisyon güçleri Halep'in kuzeyindeki IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonda 27 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.

Abone ol

TSK ve koalisyon güçleri Halep'in kuzeyindeki IŞİD hedeflerine yönelik dün operasyon gerçekleştirdi. Ortak operasyonda 27 terör örgütü üyesi öldürüldü.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre de muhalifler IŞİD'in kontrolündeki Faydiyuah, Şeyh Rih ve Tel Hışn bölgelerini ele geçirdi.

ORTAK OPERASYON

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bölgede görev yapan keşif gözetleme vasıtaları ile, 15 Mayıs 2016 tarihinde (gündüz ve gece) Halep kuzeyinde atış hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen IŞİD terör örgütü hedeflerine, TSK'ya ait Fırtına obüsleri ve ÇNRA Bataryaları ile yapılan atışlar ve Koalisyon güçleri tarafından icra edilen üç hava harekatı (biri akşam, diğer ikisi gece saatlerinde) sonucunda El Bil, Şeyh Rih, Faydiyah, Güzel Mezra, Tel Hışn ve Baragitah bölgelerinde toplam 27 IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Beş IŞİD tahkimli savunma mevzii ve iki silah mevzii imha edildi.

Muhaliflerin devam eden saldırılarında, IŞİD terör örgütü kontrolündeki Faydiyuah Şeyh Rih ve Tel Hışn bölgeleri muhaliflerce ele geçirildi.