BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Truva'da yanıtsız soru kalmayacak!

Truva Antik Kenti'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Truva'yı ve hikayesini '101 Soruda Troia' kitabından öğrenecekler.

Abone ol

Troia Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem Aslan'ın, antik kentle ilgili bilgilerin soru cevap şeklinde yer aldığı ''101 Soruda Troia'' adlı kitabı yayımlandı. 

Troia Antik Kenti'nin, bu ögelerin birleştiği yer olduğunu, bu üç ögenin bir araya gelmesinden dolayı, buranın, anlaşılması ve anlatılması zor bir ören yeri olduğuna işaret eden Aslan, ''Troia ile ilgili hala tartışılan ve kesin cevap verilemeyen sorular var. Son 20 yılda edindiğim bilgiler, kazı sonuçları, buraya gelen insanların kafalarındaki sorular, araştırma tarihi ve yayınları derleyip, Troia ören yeriyle ilgili 101 soru oluşturdum'' dedi.

10 katman 10 bölüm

Aslan, Troia antik kentinin katman sayısının 10 olduğunu, kitabı da Troia'nın kentleri gibi 10 ana bölüme ayırdığını, her bölümde 10 soru bulunduğunu belirterek, soruları da çok fazla bilimsel ifadeler kullanmadan, basit bir şekilde, arkeolog olmayan, ama Troia'yı bilmek isteyen insanların anlayabileceği şekilde hazırladığını vurguladı.

Kültür mirası listesinde

Bunu yaparken, her soruda en azından 1 görsel malzemenin olmasına dikkat ettiğini anlatan Aslan, ''Troia, dünya kültür mirası listesindeki 9 yerden birisi. Troia'nın, sorular, cevaplar ve resimlerle, en kısa sürede, en etkili şekilde öğrenilmesi için böyle bir yöntem seçtim'' dedi.

Türkçe ve İngilizce olarak biner adet hazırlanan kitabı, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) katkılarıyla oluşturuldu.