BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  DÜNYA

Trump'a büyük şok! Kampanya müdürü yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasını yürüten Paul Manafort'un federal yetkililere teslim olması istendi. Manafort, FBI'ya teslim oldu. 12 Ayrı suçtan gözaltına alındığı açıklandı...

Abone ol

ABD'de başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Bugün bir son dakika gelişmesi yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kampanya müdürü Paul Manafort’un federal yetkililere teslim olması istendi. Manafort, teslim olma çağrısına uyarak az önce, FBI'ın Washington'un saha bürosuna gelerek teslim oldu. 12 ayrı suçtan tutuklama istendi.

Federal yetkililerin teslim olmasını istediği bir diğer isim ise Manafort’un eski iş ortağı Rick Gates. Henüz suçlama belli olmasa da iki isim hakkında verilen gözaltı kararının Rusya’nın geçtiğimiz yıl yapılan ABD Başkanlık seçimlerine müdahalesiyle ilgili olduğu düşünülüyor.

ABD BASININDA GÖZALTI YAŞANACAĞI YER ALMIŞTI

Trump'ın Rusya ile gizli ilişkileri olduğu ve Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialarla soruşturma açılmıştı. Eski FBI Başkanı Robert Mueller'in yürüttüğü soruşturmayla ilgili ABD basınında bugün gözaltıların yaşanabileceği yer almıştı.

Trump'ı tutuklayacaklar mı bomba iddia

Manafort’un eski iş ortağı Rick Gates de federal yetkililerin teslim olmasını istediği bir diğer isim. Manafort'un FBI binasına girişi görüntülendi.

KIBRIS RUM KESİMİ ÜZERİNDEN AVRUPA'DAN PARA ALMIŞ

New York Times'ın haberinde Manafort'un Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde kurduğu şirketler üzerinden Doğu Avrupa'daki siyasetçilerden ve iş adamlarından para aldığı iddia edildi.

RUS YANLISI PARTİDEN RÜŞVET İDDİASI

Manafort, 2016 yılının Haziran-Ağustos ayları arasında Trump'ın kampanyasında görev almıştı. 68 yaşındaki Manafort, kendisiyle ilgili Ukrayna'daki Rusya yanlısı bir siyasi partiden rüşvet aldığı iddiaları üzerine görevini bırakmak zorunda kalmıştı.

12 AYRI SUÇTAN TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Medyaya yansıyan haberlerde, Robert Mueller'in, yasaları ihlal etmek, para aklamak ve benzer 12 suçtan dolayı Manafort hakkında tutuklama kararı verdiği belirtildi. Söz konusu tutuklamalar, Mueller'in yürüttüğü Rusya soruşturması kapsamındaki ilk tutuklamalar olurken, suçlamaların içeriği net olarak açıklanmadı.

ROBERT MUELLERÖZEL YETKİLİ SAVCI YAPILMIŞTI

Tutuklamaların, Rusya ve Trump kampanyası arasındaki "gizli iş birliği" iddialarıyla ne şekilde bağlantılı olduğu henüz kesinlik kazanmadı.

ABD başkanlık seçimlerine Rusya'nın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturmaya mayıs ayında özel yetkili savcı olarak Robert Mueller atanmıştı. Mueller dışında ABD Kongresinde de ayrı olarak bir Rusya soruşturması yürütülüyor.