BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,38
HABER /  GÜNCEL

Ömer Faruk Kavurmacı doğru mu söylüyor? İşte TUSKON görüntüsü

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı yargılandığı davada ifade verdi. Ömer Faruk Kavurmacı TUSKON kurulunda alkışlayanlar arasında yer alıyordu. Kavurmacı 'ama ayağa kalkmayarak protesto ettim' iddiasında. Peki doğru mu işte orjinal görüntüler;

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı bugün ifade verdi. Kavurmacı, 1 Mart 2014'te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'nda hükümeti alenen tehdit ettiği belirtilen Başkan Rızanur Meral'in açılış konuşmasını ayağa kalkmayarak protesto ettiğini ve alkışlamadığını iddia etti.

Peki Kavurmacı'nın dedikleri doğru mu? TUSKON görüntülerinde Ömer Faruk Kavurmacı ne yapıyor?

Arşivlere giren olay görüntüler Ömer Faruk Kavurmacı'yı 'alkışlamadım' dediği noktada yalanlıyor. Kavurmacı'nın 'ayağa kalkmadım' dediği kısım ise konuşmanın finaline yakın bir bölümde yer alıyor. Aşağıdaki TUSKON kaydının 1 dakika 27" saniyesinde Ömer Faruk Kavurmacı görülüyor.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın iddiasını dayandırdığı video kaydı Samanyolu televizyonundan. Haliyle her açıdan Kavurmacı'yı görmek mümkün değil. Özellikle de final alkışında kamera ona dönmediği için ayağa kalkanlar arasında olup olmadığı belli değil. Ancak ertesi gün gazetelere yansıyan fotoğraflardan biri o anlara ait.


TUSKON'un skandal toplantısından çekilen yukardaki kareye bakılacak olursa Ömer Faruk Kavurmacı hem ayağa kalkmış hem de alkış tutmuş.


Ömer Faruk Kavurmacı toplantıda konuşmayı alkışlamadığını iddia ediyor. Ancak bu konudaki ifadesini o toplantıda çekilmiş olan yukardaki kare yalanlıyor.

ÖMER FARUK KAVURMACI'NIN İFADESİ : İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmada Ömer Faruk

KİMLER ALKIŞLADI?

TUSKON'un skandal genel kurulunda ilk sıralarda alkış tutanlar arasında Mustafa Özkara, Hacı Boydak, Mustafa Günay, Fuat Özbekli, Osman Reis, Mehmet Öksüzoğlu, Tacettin Neğiş, Mehmet Kasım Fincan, Ahmet Küçükbay, Osman Dolar, Ahmet Ahıskalı, Rahmi Bıyık, Ahmet Ciğer, Cahit Durmaz, Ömer Faruk Kavurmacı gibi birçok isim bulunuyor.

Kavurmacı tahliyesini talep etti. TUSKON  5. Olağan Genel Kurulu'nda hükümetin tehdit edildiği konuşmayı ayağa kalkmayarak protesto ettiğini iddia eden Kaöurmacı, konuşmayı alkışmadığını da öne sürdü ve şunları söyledi:

-"Bu olaydan sonra hemen istifa ettim ancak istifam kabul edilmedi. NOTER aracılığıyla resmi olarak ilk istifa eden kişi benimdir. Hakkımda hediye kartı vermem ve maaşlı çalışan iki kişinin ödemelerini yapmış olmam FETÖ'ye yardım suçlaması olarak kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Haziran 2014'te yaptığı açıklamadan sonra Fatih Koleji'nde okuyan çocuklarımı okuldan aldım, başka bir okula kaydettim. FETÖ'yle işbirliği olan kimseyle iletişimim yoktur. 1 dolarım yoktur. Bylock kullanmadım. Örgütün  okullarında ve yurtlarında kalmadım. Zaman Gazetesi'ne aboneliğim yoktur. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'yi destekledim. Seçimlerde AK Parti'nin resimlerini duvara kaplattırdım. Devlet büyüğüne hakaret eden Rızanur Meral'i tek alkışlamayan bendim. Yurt dışında çok sayıda mağazam olmasına rağmen yurt dışına gitmedim.15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da yurt dışına gitmedim.  Mayıs ayında tahliye oldum, yine gitmedim. 13 aydır tutukluyum. 4 bin 200 çalışanı olan 500 mağazası olan bir şirketin ortağıyım. 2 çalışana ödenen maaşla şirketlere el konulması izah edilemez. Tahliyemi talep ediyorum. Şirketlerimdeki kayyum kararlarının kaldırılmasını istiyorum" 

Kadir Topbaş'ın eşi ve ailesinin serveti! Gelinleri bile zengin