BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
HABER /  DÜNYA

Trump El Kaide ve IŞİD'e 'cansuyu' verdi! Büyük ödül...

Trump Kudüs kararı EL Kaide, IŞİD ve benzeri terör örgütleri için can suyu oldu. Batı ülkeleri İslami radikalizm ile savaşırken Trump'ın bu hamlesi El Kaide ve IŞİD için büyük bir ödül ve onlara en iyi cephaneyi sunmuş olacak...

Abone ol

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararı ortadoğuda cehennemin kapılarını yeniden açarken, El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütleri için de büyük ödül oldu. Arapça yayın yapan Rai al-Youm'un Yazı İşleri Müdürü ve Orta Doğu uzmanı Abdel Bari Atwan, Trump'ın kararının terör örgütleri için can suyu olduğunu söyledi. 

Kudüs'ün Müslümanlar için Mekke ve Medine'nin ardından en kutsal üçüncü kent olduğunu hatırlatan Atwan, BBC'ye yaptığı değerlendirmede, "Asıl büyük paradoks ise Amerika'nın terörizme karşı savaşıyla ilgili. Batı ülkeleri İslami radikalizm ile savaşırken Trump'ın bu hamlesi El Kaide ve IŞİD için büyük bir ödül ve onlara en iyi cephaneyi sunmuş olacak" dedi.

TERÖRİZM CESARETLENECEK... AVRUPA VE ABD'YE ULAŞABİLİR

EL Kaide, IŞİD ve benzeri radikal örgütlerin "Bak bize karşı savaşan Amerikalılar Irak ve Suriye'de bizi bitirdikten sonra Arapları değil İsraillileri ödüllendiriyorlar" propagandası yapacağını belirten Atwan, "Bu, Orta Doğu'da terörizmi ve radikalizmi cesaretlendirecektir. 'intikam' düşüncesi Avrupa ve ABD'ye ulaşabilir" uyarısı yaptı.

Filistinliler İsrail'in inşa ettiği duvardaki Trump resminin yüzünü karalıyor. Resimde, Meksika sınırına duvar inşa etmek isteyen Trump'ın kafasından "Sana bir kardeş inşa edeceğim" yazan bir düşünce balonu çıkıyor.

ABD'NİN MÜTTEFİKLERİNİ ZORA SOKTU

Trump'ın kararının radikallerin lehine olacağını ancak ABD'nin müttefiki bölge ülkelerini utandıracağını ifade eden Orta Doğu uzmanı Atwan, Trump'ın bu kararının bile İslam ülkeleri arasındaki görüş ayrılıklarının ortadan kalkmasına ve birlikte hareket etmelerine yetmeyeceğini söyledi. 

56 İSLAM ÜLKESİ FARKLILIKLARI BİR KENARA BIRAKABİLİR Mİ?

56 İslam ülkesinin arasında Kudüs meselesinin ötesindeki büyük farklılıkların derin, hassas ve karmaşık olduğunu belirten Atwan şöyle devam etti: "Müslüman dünyası aralarındaki farklılıkları Kudüs meselesinde bir kenara bıraksa da bu hükümetlerin aralarında üstesinden gelemeyecekleri farklılıklar bulunuyor. Bunun ardından insanlar sahada Filistin davasının arkasında toplansa da bu bir birliği teşvik etmektense daha fazla huzursuzluğa yol açacaktır."