BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TRT'nin makas attığı PKK taziyesi!

Taraf" yazarı ve Kürt siyasetçi Miroğlu, TRT-1'dePKK'liler için de "Allah'tan rahmet" dileyince makastan nasibini aldı...

Abone ol

Taraf gazetesi yazarı ve Kürt siyasetçi Orhan Miroğlu, TRT-1'de Taha Özhan'ın sunduğu "Enine Boyuna" programında Hakkari Şemdinli'de ölen askerlerle birlikte PKK'liler için de başsağlığı dileyince sansürlendiğini açıkladı.

Miroğlu, dün (23 Haziran) yayımlanan "Huzursuz bir yazı" başlıklı yazısında, sözlerinin Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Van'daki Feqıyê Teyran'ı anma etkinliklerinde sarf ettiği "Ocağına ateş düşen sadece 11 şehidin ailesi değil" sözlerinden farklı bir yönü bulunmadığını belirtti.

Başsağlığı sözleri yerine reklam

Yüzleşme başlıklı köşesinde Miroğlu, 22 Haziran akşamı programın çekimlerinin yapıldığı ve aynı gece 1.00 sıralarında yayımlandığını ancak kendi sözlerine yer verilmediğini savundu:

"Konuşmacılar, sözlerine başlarken hayatını kaybeden askerler için başsağlığı dilediler, üzüntülerini bildirdiler. Konuşma sırası bana geldiğinde aynı şeyi ben de yaptım, bu acının ve yasın bitmesini diledim. Fakat farklı olarak bu baskında hayatını kaybeden 12 PKK'liye de Allahtan rahmet diledim.

"Bu paket program TRT'deki kurallara göre denetime gitmişti ve denetimi her kim yapmışsa, benim ölen insanlara Allahtan rahmet dilediğim bölümü kesmişti. Sansürcü, araya anlamsız ve program yöneticisinin haberi olmadan bir reklam koymuştu.

"Ölen insanlara Allahtan rahmet diliyorsunuz ve o anda sansür ediliyorsunuz. TRT'den kimseyi aramadım. Böyle bir tasarrufu kim niye yaptı anlayamadım. İlgililerden bir açıklama bekliyorum şimdi."

Miroğlu: Tekrar başa döndük, huzursuz olduğumuz günlere..
Devlet Bakanı Egemen Bağış, Feqıyê Teyran'ı anma etkinlikleri için gittiği Van'da "Ocağına ateş düşen sadece 11 şehidin ailesi değil" deyince, bir gazetecinin, "Devletin bunu söylemesine alışkın değiliz, hele böyle bir zamanda, tepki görmekten çekinmiyor musunuz?" sorusuyla karşılaşmıştı. Bağış'ın yanıtı da şu oldu; "Otuz yıl söylemedik ne oldu".

Miroğlu, Başbakan Erdoğan'ın güvenlik zirvesinde alınan kararları kamuoyuna duyururken yeni bir milada işaret ettiğini, Kürt sorununu bir terör sorunu olarak gösterdiğini ve herkesi 'milli birlik ve beraberlik' içinde davranmaya çağırdığını açıkladı; "Tekrar başa döndük, huzursuz olduğumuz günlere.." diye yazdı