BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Halkalı bombacısının kimliği belirlendi

Halkalı'da asker taşıyan otobüse yapılan saldırıyla ilgili Vali bir açıklama yaptı. İki eylemin de aynı kişiler tarafından yapıldığını söyledi.

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Halkalı’daki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, dün gözaltına alınan 3 kişinin haricinde bugün de 16 kişinin yakalandığını açıkladı. Ayrıca, uzaktan kumandalı bombayı patlatan kişinin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Mutlu, bu kişinin arandığını belirtti

Mutlu, İstanbul Valiliği'nde yaptığı basın açıklamasında, 8 Haziran 2010 tarihinde Küçükçekmece İstasyon Caddesi üzerinde bir polis servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu 15 polis memurun yaralandığını, saldırıyı Bölücü Terör Örgütünün üstlendiği belirtti.

Mutlu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda 8 Haziran'daki eylemle ilgili olduğu tespit edilen ve yeni bir eylem hazırlığı içinde oldukları değerlendirilen Bölücü Terör Örgütünün yurtdışı unsurlarıyla irtibatlı 3 kişinin, 21 Haziran sabahı gerçekleştirilen operasyonla yakalandığını kaydetti.

Devam eden operasyonlarda yakalanan şahıslarla ilgili mahalli alanda faaliyet gösteren 16 şüphelinin daha gözaltına alındığını dile getiren Mutlu, şunları söyledi:

''Operasyonun ikinci günü olan 22 Haziran Salı günü, Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesinde askeri servis aracına yönelik parça tesirli basınç etkili bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 4 askeri personel ile bir personelin kız çocuğu şehit olmuştur. 14 askeri personel ise yaralanmıştır. Gözaltına alınan 19 şüpheli 24 Haziran günü ikinci eylemin de hazırlık safhasında yer aldıkları yönünde elde edilen maddi delillerle birlikte adli makamlara sevk edilmiştir. Patlamayı uzaktan kumandayla gerçekleştiren şahsa yönelik yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Her iki olayla ilgisi olduğu değerlendirilerek yakalanan 10 şüpheliyle ilgili soruşturma çok yönlü devam edilmektedir.''