BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gül'ün oğlu yanlıştan döndü

Cumhurbaşkanı Gül'ün oğlu ticari hayatın içinde.. Ancak yöresel ürünlerde bir eksik vardı ki onu da düzeltmesini bildi.

Abone ol

Türkiye’nin 25 ilinin yöresel gıda ürünlerini memlekettengelsin adlı siteden satan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül artık İzmit pişmaniyesi satıyor.

Bu iller arasında yer alan Kocaeli için pişmaniye satan Gül, yöresel lezzeti Ankara'dan temin edince yörede gürültü koptu.

Aynı zamanda İnternetspor yazarı olan yörenin önde gelen yazarlarından Metin Girgin'in konuyla ilgili sitem yazısını, oğul Gül dikkate aldı.

Gül bu yazı üzerine pişmaniyeyi Ankara'dan değil, İzmit'ten alacağı sözünü verdi..  Gerisini bu olaya ön ayak olan Metin Girgin'in köşesinden dinleyelim:

"Cumhurbaşkanımızın oğlu, pişmaniyeyi artık Ankara’dan değil İzmit’ten alıyor. Yaşar Can ve babası Hüseyin Can’ın sahibi olduğu Özcan pişmaniyeyi tercih ediyor. Mehmet Emre Gül, bundan böyle sahibi olduğu www.memlekettengelsin.com sitesinden İzmit pişmaniyesinin yanı sıra, saray helvası da satıyor.

Türkiye’nin bir numaralı ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül’ün genç yaşta böylesine girişimci ruha sahip olması ve çok farklı bir alanda ekmeğini taştan çıkarması, her türlü takdire değer. Eleştirilere yapıcı bir dille karşılık vermesi ve hemen hatadan dönmesi de erdemli bir davranıştır.

Cumhurbaşkanımızın oğlunun İzmit pişmaniyesini tercih etmesi, İlimiz adına da büyük bir prestijdir. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit pişmaniyesinin tanıtılması ve tescillenmesi için çok çaba harcadı ve kısa sürede önemli mesafe kat etti.

Başkan Doğan, madem İzmit Pişmaniyesini marka haline getirmek istiyor, işte fırsat. Malum İzmit Belediyesi 9-11 Temmuz tarihleri arasında 2. Pişmaniye Festivalini gerçekleştirecek. Bu festivale Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve oğlu Mehmet Emre Gül’de davet edilmelidir. Bu buluşma da, İzmit Pişmaniyesini tercih eden oğul Gül’e teşekkür plaketi verilebilir. Üstelik bu durum ülke genelinde de ses getirir!"