BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çayönü'nde restorasyon çalışması başlıyor

Diyarbakır Müze Müdürü Nevin Soyukaya, Çayönü Kaymakamı Yıldırım ve Belediye Başkanı Yalçın'dan, restorasyon çalışmaları için destek istedi.

Abone ol

"Hilar ve Çayönü'nün Turizme Kazandırılması Projesi" kapsamında tarihi Hilar Mağaraları'nda kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır Müze Müdürü Nevin Soyukaya, restorasyon çalışmalarına destek için Kaymakam Yıldırım ve Belediye Başkanı Yalçın'ı ziyaret etti. Restorasyon çalışmalarına destek vereceklerini açıklayan Kaymakam Yıldırım, "Hilar ve Çayönü'nün turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında yürütülen yürüyüş yolları, otopark ve çevre düzenlemesi projesinin devamı olarak, Çayönü'nde de eş zamanlı başlayacak yeni çalışmalara destek vereceğiz. Yaklaşık 1 ay sürecek bu çalışmalar sonunda Hilar ve Çayönü'nü turizme kazandıracağız. Çalışmalarda, o dönemi yansıtacak tarihi bir ev inşa edilecek, bunun yanında Çayönü'nü Hilar'a bağlayan köprü ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Müze müdürünün destek talebine kaymakamlık ve belediye olarak yürütülecek çalışmalarda iş makinesi, uyarı levhaları ve gerekli maddi katkıyı biz sağlayacağız"
dedi.