BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,31
HABER /  GÜNCEL

TRT'den Ruhat Mengi açıklaması!

TRT, Anket yaptırmadık, Mengi’nin en beğenilen gazeteci çıkması sözkonusu değil şeklinde bir açıklama yaptı.

Abone ol

TRT, '15 bin üniversiteli Ruhat Mengi' dedi, üniversiteli gençler Ruhat Mengi’yi seçti' başlıklı haberle ilgili açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

BÖYLE BİR ANKET YOK

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, haberde TRT Okul kanalının 15 bin üniversiteli ile anket yaptığı ve bu ankette Ruhat Mengi’nin en beğenilen ve görmek istenilen gazeteci seçildiğinin yazıldığı belirtilerek, "TRT’nin, haberde bahsedildiği gibi bir anketi kesinlikle yoktur. TRT hiçbir şekilde anket yaptırmamıştır ve dolayısıyla da; 'en beğenilen', 'en çok görülmek istenen' gazetecinin Ruhat Mengi olması da söz konusu değildir.

HABER KESİNLİKLE YANLIŞTIR

TRT Okul kanalında yayınlanan bir dış yapım programda, TRT’nin izni dışında bir yapımcı; Ruhat Mengi’ye 'telefonla öğrencilere sorduk sizi ekranda görmek istiyorlar' iltifatı yapmıştır. TRT’yi hiçbir şekilde bağlamayan ve olmayan bir anketi, olmuş gibi iltifat şeklinde aktaran dış yapım sorumlusunun sözleri, Vatan Gazetesi’nde geniş haber olarak çıkmış ve abartı rakamlarla okuyucu yanıltılmıştır. Olmayan bir anketi, olmuş gibi gösterip; sonra da 15 bin gibi devasa bir rakamı kullanıp; Ruhat Mengi’yi 'en beğenilen', 'en çok görülmek istenilen gazeteci' ilan eden haber kesinlikle yanlıştır." denildi.