BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Koç'tan çelişki yok iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında bir çelişki olduğu iddiaları kabul etmedi.

Abone ol

CHP'li Haluk Koç, "Sözcülük görevim sırasında ne söylediysem bunların hepsi sayın Genel Başkanla kelime kelime görüşülerek mutabakat sağlanarak parti adına söylenmiştir" sözleriyle görüş ayrılığı iddialarını reddetti.

Edirne'nin Havsa İlçesi'nde festivale katılmak için kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, geceyi şehirde geçirerek sabah CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti. Medyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında bir çelişki yaratılmaya çalışıldığını ifade eden parti sözcüsü Koç, şunları söyledi:

ÇELİŞKİ VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

"Medyada bir grup Oslo görüşmeleriyle ilgili bizim yaptığımız çıkışı çarpıtma hevesinde. Sayın genel başkanla benim aramda bir çelişki varmış, fotoğrafını sunma gayretinde. Sözcülük görevim sırasında ne söylediysem bunların hepsi sayın Genel Başkanla kelime kelime görüşülerek mutabakat sağlanarak parti adına söylenmiştir. Şimdi öyle sunulmaya çalışıyor ki ben bağımsız, sayın Genel Başkanın bilgisi dışında, bir çıkış yapmışım daha sonra rahatsızlık olmuş. Üçüncü dönem milletvekiliyim, daha önce grup başkan vekilliği yaptım. Partimin içerisinde yanlış olduğu zaman o yanlışı söyleyebilecek yürekliliği gösterdim. Hiçbir zaman böyle bir açmaza düşmem sayın genel başkan kendisi de söylüyor.

İKİMİZİN AÇIKLAMALARI ORTADA

Şimdi ikimizin dünkü açıklamaları ortada. Ben ne diyorum eli kanlı terör örgütü, silah bırakma gündemi dışında siyasi konularda muhatap olarak anılır ise bunun açıklaması mümkün değildir, bu bir suçtur. Devlet karşısında terör örgütü hakem devletler, bir müzakere masası. Sayın Genel Başkan tersten söylüyor, aynı şeyi ifade ediyor 'görüşmeler devam edebilir, silah bırakma gündemiyle' arada bir fark var mı Niyet okuyarak, yada kendisinin olmasını istediği şablonda haber yapmak uygun değildir. Bir kafa karışıklılığı yaratılmaya çalışılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ne söylediğini biliyor, neyi eleştirdiğini de biliyor. Çözüm şuanda elinde silah tutan ve onlarca şehide neden olan terör örgütünü siyasi muhatap olarak mı çözülecek Hayır, böyle bir sorun var mı Var. Peki nerede çözülecek Meşru zeminde ve meşru siyasi aktörlerce tartışılarak çözülecek. CHP'nin söylediği bu. Ne benim, ne genel başkanın söyledikleri arasında bir çelişki yok. Ama biz çelişki yaratalım bizim beklentimiz o. Buyrun yazın. Sayın genel başkanla aramızda bir çelişki yoktur, kendisinde açıklamaları var, benimde açıklamalarım var, koyduğumuz zaman örtüşmeyen bir şey yoktur."