BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,04
HABER /  GÜNCEL

TRT'den Kürtçe açıklaması

TRT Genel Müdürlüğü, TRT6'yla ilgili bir açıklama yayımladı

Abone ol

TRT Genel Müdürlüğü, TRT6'nın ''Kürtçe öğrenmek ve Kürtçesini geliştirmek isteyen çocuklar için en büyük kaynak'' olduğunu açıkladı.

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TRT6'da 24 saat Kürtçe yayın yapıldığı ve Kürtçe'nin değişik ağız ve şivelerindeki yayınların sadece Türkiye'de değil, komşu ülkelerde de büyük beğeni kazandığı vurgulanarak ''Günün herhangi bir saatinde TRT6'yı izleyenler, çocuk programlarına da rahatlıkla ulaşabilirler'' denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yine çocuk programlarını fazlasıyla yayınlayan TRT6, Kürtçe öğrenmek ve Kürtçesini geliştirmek isteyen çocuklar için en büyük kaynak olmuştur. İzlemediği bir kanal hakkında haksız ve hukuksuz beyan verenlere en güzel cevap, TRT6 yayınlarıdır. Bugüne kadar onlarca değişik çocuk programı yayınlayan TRT6, halkın gözündeki beğenisini her geçen gün arttırmaya devam edecektir.'' Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bir gazetede ''Kürtçe masal bile yasak'' başlıklı haberde yanlış beyanlarla kamuoyunu yanılttığı belirtilen açıklamada, ''Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat, 'TRT Şeş'te çocuklara yönelik program yapılmasının yasak olduğunu biliyor musunuz' cümleleriyle kamuoyuna yanlış bilgiler içeren bir beyan vermiştir. Dengir Mir Mehmet Fırat, Şirinok isimli çocuk programımızı izlerse orada bol bol Kürtçe masal anlatıldığını görecektir'' ifadeleri kullanıldı.