BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  GÜNCEL

Tribün terörü için düzenleme şart!

Özgener, ''Tribün olaylarının önüne geçebilmek için yasa değişikliğine ihtiyacımız var'' dedi.

Abone ol
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, ''Tribün olaylarının önüne geçebilmek için yasa değişikliğine ihtiyacımız var'' dedi.
Özgener, Safranbolu ilçesinde yarın yapılacak TFF yönetim kurulu toplantısı için geldiği Karabük'te, Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Özgener, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tribünde yaşanan olaylar için aldıkları önlemin 'Şiddet Yasası' olduğunu söyledi.

Olayların önüne geçebilmek için bu yasanın kanunlaşmasını beklediklerini anlatan Özgener, şöyle konuştu:

''Bu işlerin üstesinden gelebilmemiz için bir yasa değişikliğine ihtiyacımız olduğunu her vesile ile gündeme getiriyoruz. Şu anda 'Şiddet Yasası' TBMM'ye sevk edilmiş durumdadır. Tribün olaylarının önüne geçebilmek için yasa değişikliğine ihtiyacımız var. Yarın Ankara'da arkadaşlarımız bu konuyla ilgili yine görüşmeler yapacak. Yüce meclisimizin tasarıyı bir an önce kabul edip, kanun haline getirmesini merakla ve heyecanla takip ediyoruz.''

KARDEMİR KARABÜKSPOR'UN BAŞARISI

Kardemir Karabükspor'un Süper Lig'de başarılı olmasının bir çok kişi için sürpriz olduğu, ancak kendisinin bunu beklediğini vurgulayan Özgener, şöyle devam etti:
''Karabük'e son olarak Kardemir Karabükspor'un şampiyonluk kupasını vermek için gelmiştim. O gün heyecanlıydık, Karabük neticede Süper Lig'e çıkmış yeni bir il ve bölgenin takımıydı. Ne kadar çok ilden takım olursa futbolun yaygınlaşması açısından o kadar keyif alıyoruz. Hepimiz merak ediyorduk 'Kardemir Karabükspor Süper Lig'de ne yapacak' diye. Merak ederken de kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut'a güveniyorduk. Kendisi gerçekten futbol için çok şey yapmış tecrübeli birisiydi. Kardemir Karabükspor'un bulunduğu yer birçok kişi için sürpriz görünüyor olabilir, ancak benim açımdan değil. Beklediğim neticeydi. Başarıda katkısı olan herkesi kutluyorum, lige renk kattı, keyif getirdiler. İnşallah ikinci yarıda hedeflerine ulaşırlar.''
Bir gazetecinin ''Kardemir Karabükspor'un hakemlerin kararları neticesinde zor anlar yaşadığını ve canlarının yandığını, federasyonun buna önlem alıp almayacağı yönündeki sorusuna Özgener, Karabük'e misafirliğe geldiğini, soruyu duymamış kabul ettiğini ve bu soruya üzüldüğünü belirterek cevap verdi. 

Özgener, üzerinde ''İzzettin Küçük'' yazılı 78 numaralı milli takım formaşı Vali Küçük'e hediye ederken, Küçük de Safranbolu rölyefi bulunan tabloyu Özgener'e takdim etti.
Özgener ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş'yi ziyaret ederek, genel müdür Fadıl Demirel'den bilgi aldı.

Tankut'un da hazır bulunduğu ziyarette, otobüsle fabrika da gezildi.