BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.461,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Davutoğlu'na iki soru

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Lübnan'da Hizbullah lideri ile görüşen Davutoğlu'na iki soru yöneltti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Lübnan'da Hizbullah'la yaptığı gizli görüşmede yapılan konuşmaların açıklanmasını istedi. Tanrıkulu, "Yakalanamayan Hizbullahçılardan yurtdışına kaçan varsa yolu Lübnan'a düşen olmuş mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan'ın üslubunun suçluların telaşını yansıttığını ileri sürerek şunları söyledi:
"Başbakan suçüstü yakalanmıştır. Telaşı ve seviyesiz saldırganlığı suçluluğunun açığa çıkarılmış olmasındandır. Başbakan bir başka muhalefet partisi tarafından İmralı ile görüşmeler gündeme getirildiğinde de aynı saldırgan üslupla konuşmuş, ama sonradan "Biz değil, devlet görüştü" itirafında bulunmuştur.

Özellikle belirtmek istiyoruz ki, güvenlik güçleri Hizbullah sanıklarının kaçmasına seyirci kalmış, sorumluluğunu yerine getirmemiştir. Bu, AKP Hükümeti'nin Hizbullah konusunda izlediği yandaşlık politikasının eseridir. Hizbullah'ın son yıllarda yayılan ve pekişen örgütlülüğü de, giderek yayılan etkisi de bu Hükümet'in eseridir."

DAVUTOĞLU'NA İKİ SORU

Tanrıkulu açıklamasında Hizbullah lideri ile Lübnan'da görüşen Davutoğlu'na da şu iki soruyu yöneltti:
"Dışişleri Bakanı Davutoğlu Lübnan'da Hizbullah la yaptığı gizli görüşmede neleri konuşmuş, hangi planlara ortak olmuştur. Yakalanamayan Hizbullahçılardan yurtdışına kaçan varsa yolu Lübnan'a düşen olmuş mudur."

GEÇMİŞİN DİYETİ Mİ ÖDENİYOR

Hükümetin bu tahliyeleri öngördüğünü ileri süren Tanrıkulu, "Tahliye kararlarından sonra Hizbullah sanıkları ile ilgili Yargıtay tarafından verilen yakalama kararlarının güvenlik güçlerince yerine getirilmemiş olması da Hükümetin Hizbullah konusunda izlediği politikanın eseridir. Güvenlik güçleri bu sanıkların kaçmasına seyirci kalmış, sorumluluğunu yerine getirmemiştir" eleştirisi getirdi.

Tanrıkulu, "Yargıtay'ın yakalama kararından sonra, Hizbullah sanıklarının kaçması geçmişin diyeti ve geleceğin kararlaştırılmış bir uygulaması mıdır?" diye sordu.