BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,14
ALTIN 2.466,49
HABER /  GÜNCEL

Parktaki o anıt çocukları korkutuyor!

Üsküdar'da bir park çocukların psikolojisini bozduğu iddiası ile çalkalanıyor. İşte ailelerinde tepki gösterdiği park hakkındaki söylentiler...

Abone ol

Üsküdar'da bir parka öyle bir anıt yerleştirildi ki oyun için gelen çocukların psikolojisi bozuluyor.

OYUN PARKINDA ŞAHADET ÇAĞRISI

Yaklaşık bir ay önce Üsküdar Bekir Sıtkı Sezgin Sokak'a çocuk parkı yapıldı. Parka, Gazze'de babasının yanında öldürülen Muhammed Durra adlı Filistinli çocuğun ismi verildi.

Parkın girişine de bir anıt yapıldı. Anıta "Kudüs'te puslu bir yaz günü birazdan kıyamet birazdan kopacak, küçücük bir çocuk cennete uçacak birazdan..."ifadeleri yazıldı.

Hemen altınada muhammed ve babasının herkesin hafızasına kazınan o dehşet verici fotoğrafı konuldu.

Kurşunlara hedef olmadan bir kaç saniye önce birbirlerine sarılan baba-oğulun ölüm korkusunun en feci şekilde yansıtan fotoğrafın altına ise 'Şahadet bir çağrıdır, nesillere ve çağlara...' yazıldı'.

AİLELER ANIT KALDIRILMALI

Parktaki bu anıt ve üzerinde yazılanlar çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Acil şikayet hattını arayan bölge halkı "Çocuklarımızın psikolojisiyle oynuyorlar" diye isyan etti. Parka oynamak için gelen çocukların bu yazı karşısında dehşete düştüklerini söyleyen vatandaşlar tepkilerini şöyle ifade etti.

Bırakın çocukları biz bile o fotoğraf ve yazılanlar karşısında etkileniyoruz. Çocukların psikolojisi bozuluyor. Parka gelmek istemiyorlar. Burası oyun alanı ancak çocuklara ölümü hatırlatıyor. Bu anıtın parkın önünden kaldırılmasını istiyoruz.