BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,14
ALTIN 2.430,76
HABER /  GÜNCEL

Trafik canavarı 33 can aldı

44 kişilik otobüse 66 kişi bindi. Otobüs şoförü uyukladı. Güle oynaya başlayan okul gezisi, trajediye dönüştü...

Abone ol

Trafik canavarı bu kez okul gezisinde 33 can aldı. Dün sabah Aksaray’dan gelen kaza haberi Türkiye’yi ağlattı. Gerekli tüm izinleri alarak Kapadokya’ya doğru yola çıkan İzmir’deki Zafer İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velileri önceki akşam saat 19.00’da okul bahçesinden yakınları tarafından uğurlandı. Ölüm otobüsünün yolcuları, geziye şarkılarla başladı. İlerleyen saatlerde minikler uykuya daldı. Otobüs şoförü Ahmet Cengiz sabaha karşı direksiyonu yedek şoför Cumhur Çolak’a bıraktı. Uykudan kalkıp direksiyona geçen Çolak, birkaç kilometre sonra 06.00 sıralarında Aksaray yakınlarında şerit değiştirmek isterken karşı yönden gelen Adnan Ölmez yönetimindeki kum kamyonuyla kafa kafaya çarpıştı. Ortalık bir anda cehenneme döndü. Çoğu çocuk olan yolcuların cesetleri yola saçıldı. İki aracın da tanınmaz hale geldiği kazaya neden olan otobüsteki yolcu sayısının fazla olması ölü ve yaralı sayısını da artırdı. Otobüs 45 kişi taşıması gerekirken 66 yolcu aldı. Kazada ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi minikler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte 33 kişi öldü, 35 kişi ağır yaralandı.

Ölenlerin 2’sinin şoför, 10’unun öğrenci, 20’sinin veli, birinin de öğretmen olduğu belirtildi. Yaralılar Aksaray, Konya ve Kayseri’ye götürüldü. Özel uçakla Nevşehir’den İzmir’e gönderilen cenazeler bugün törenle toprağa verilecek.

Faciada hayatını kaybedenler
ÖĞRENCİLER: Beren Açan (4), Büşra Güven (8), Fatma Çalmanda (8), Onur Çukurbaşı (8), Çağan Adıgüzel (8), İbrahim Alaş (8), Naz Tümer (7), 3 öğrencinin kimliği belirlenemedi.
VELİLER: İmadettin Açan, Halil Adıgüzel, Mehmet Ali Küçükkurum, Mine Akboyun, Derya Karabaki, Songül Açan, İbrahim Yalçınkaya, Nuran Kılıçoğlu, Elif Çalmanda, Gülşen Dayan, Fatma Çukurbaşı, Sevim Akkınız, Sabriye Çoban, Azize Sevinç, İsmet Alaş, Deniz Ersen, Serpil Öznur, Ergül Aygün, iki velinin kimliği belirlenemedi.
ÖĞRETMEN: Yeşim Aygün.
Şoför: Adnan Ölmez ve Cumhur Çolak.

Şoför uyuyordu

KORKUNÇ kazadan yaralı kurtulan çocuklar saatler sonra bile olayın şokundaydı. Sınıf arkadaşlarının çoğunun ölümüne tanıklık eden Büşra Çoban, gözyaşları içinde kırık dökük birkaç kelimeyle kazayı anlattı. Şoförün kaza sırasında uyuduğunu söyleyen Büşra, “Başı önüne düşüyordu. Çok süratliydik. Kamyonu görünce uyanık olanlar çığlıklar atarak şoförü uyarmaya çalıştı. Ama her şey bir anda oldu. İki kişilik koltukta üç çocuk oturuyordu. Arkadaşlarım gerçekten öldü mü” dedi.

Okula akın

KAZA haberini alan öğrenci yakınları okula akın etti. 2-B sınıfı öğretmeni Yeşim Aygün’ün düzenlediği geziye 45 YTL’lik ücreti ödeyemediği için çocuğunu gönderemeyen bir veli büyük acıya ortak oldu. Otobüse son anda binemeyen öğretmen Gonca Yanç ise şoktaydı. Yanç, “Ücretimi ödemiş, yerimi ayırtmıştım. Ama annem aniden rahatsızlanınca geziye gidemedim. Geziyi düzenleyen öğretmenimiz Yeşim Aygün’ü yavrularımızı, velilerimizi kaybettik. Perişanız” diye konuştu.

TEŞHiS EDEMEDİLER

KAZADA yaralananların yakınları Aksaray’a hareket etti. Çocukların çoğunda kimlik olmaması yüzünden cesetler teşhis edilemedi. Aksaray Valiliği’nin görevlendirdiği 4 savcı, 10 din görevlisi ve 15 psikolog, teşhis için gelenlere yardımcı olmaya çalıştı. Ağıt ve çığlıkların yükseldiği hastane koridorları yürek burkan görüntülere sahne oldu. İzmir Valisi Cahit Kıraç da kazayı duyar duymaz Aksaray’a giderken, Vali Yardımcısı Celalettin Eran düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu. Eran, “Her şeyle ilgili bir soruşturma açılır. Şirketle, okul idaresiyle... Bir kere durum belli olsun, ondan sonra idare soruşturması yapılacak” dedi. Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan taziye dileğinde bulunurken, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Aksaray’a giderek hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

FERYATLAR YÜKSELDİ

İZMİR Zafer İlköğretim Okulu bahçesinden dün çığlık ve ağıtlar yükseldi. Cenazeler teşhis edilemediği için yaralıların listesi okul binasına asıldı. Okula koşan veliler, umutla listeyi tekrar tekrar okudu. Çocuklarının ismini göremeyenler, feryatlar içinde yere yığıldı. Okul Müdürü Süleyman Karabulut da, geziye katılan oğlu Abdülkadir’in yaralandığını bu listeden öğrendi. Karabulut, gün boyu velileri sakinleştirmeye çalıştı.