BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  DÜNYA

Trafiğe olağanüstü kısıtlama

Fransa'da hükümet, başkent Paris'te son günlerde gözlemlenen yoğun hava kirliliği nedeniyle, trafiğe çıkan motorlu taşıtlar hakkında kısıtlama kararı aldı.

Abone ol

FRANSA'nın başkenti Paris'te artan hava kirliliği nedeniyle kent trafiğinde olağanüstü kısıtlama kararları alındı.

Karar gereği, bugün sabah saat 05.30'dan geceyarısına kadar Paris ve banliyösünde sadece plakalarının son rakamı tek sayılı olan motorlu araçlar trafiğe çıkabilecek. Motorsikletler için de geçerli önlem kapsamında 3,5 tonun üzerindeki her türlü ağır vasıta ve katalizörü olmayan motorlu taşıtların trafiğe çıkmaları da yasaklandı.

Polis, jandarma, posta, itfaiye, banka, ambülans, çöp toplama, toplu ulaşım, akaryakıt, nakliyat, mal teslim, LPG, elektrikli ve hibrid araçlar ile turist ve okul otobüsleri, inşaat arabaları ve taksiler ise uygulama dışında tutulacak.

Yasağa Salı günü de devam edilip edilmeyeceğine gün içinde karar verilecek.Yasak süresince Paris ve banliyösünde tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Trafiğe çıkma yasağı 700 kişilik bir polis gücü tarafından kontrol edilecek. Yasağa uymayanlara 22 ile 75 Euro arasında ceza kesilecek.

Hava kirliliğine bağlı trafiğe çıkma yasağı Fransa'da bundan önce sadece 1 Ekim 1997 tarihinde yine Paris'te uygulanmış, motorlu araç trafiğinde yüzde 20, havadaki azotdioksit oranında da bir gün öncesine kıyasla yüzde 15 azalma kaydedilmişti.