BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor'a Yıldırım dava

Trabzonspor-G.Antep maçında tribünlere asılan “Günahların takımı Fenerbahçe” yazılı pankart ortalığı karıştırdı.

Abone ol

Trabzonspor-G.Antep maçında tribünlere asılan “Günahların takımı Fenerbahçe” yazılı pankart nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dava açılması yönünde talimat verdi.

Karşılaşmayı televizyondan izleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün sabah kulüp avukatlarına talimat vererek hemen konuyla ilgili dava açılmasını istedi.

‘İZİN VERENLER DE BU İŞTEN SORUMLU’
Yıldırım’ın pankartı gördüğünde çok sinirlendiği ve “Ayıp. Böyle bir pankart nasıl asılır? Pankartı asanlar kadar, asılmasına izin verenler de bu işten sorumludur” dediği öğrenildi. Stat düzeninden ev sahibi kulübün sorumlu olmasını göz önünde bulunduran Yıldırım’ın, bu doğrultuda Trabzonspor kulübü hakkında dava açılmasını istediği ifade edildi. Sarı-Lacivertli kulübün hem ceza hem de tazminat davası için mahkemeye başvuracağı belirtildi.

CEZA 375 LİRAYLA 2.875 LİRA ARASINDA
Yeni şiddet yasasına göre Trabzonspor yönetiminin ve pankartı asan “Trabzonlu Gençler Taraftar Derneği” yönetim kurulunun başı ağrıyacak gibi. Zira yeni çıkan şiddet yasasında yer alan “Hakaret içeren tezahürat” başlıklı bölüm, “Hakaret
olarak algılanacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunan taraftarlara, şikayet şartı aranmaksızın, 15 günden az olmamak üzere adli para cezası verilir” diyor. Bu da 375 lirayla 2 bin 875 lira arasında bir ceza anlamına geliyor.

YÖNETİCİLER UYARILDI AMA PANKART AÇILDI

Bu arada karşılaşma ile ilgili hakem, gözlemci ve temsilci raporları dün Futbol Federasyonu’na geldi. Temsilci  raporlarında olaya geniş şekilde yer verildi. Raporlarda olay şu şekilde aktarıldı: Maçtan önce yapılan eşgüdüm toplantısında Trabzonspor yöneticileri uyarıldı. Rencide edici pankart asılmaması konusunda bilgi verildi. Fakat maçın 3. dakikasında kale arkası tribününe ‘Günahların takımı Fenerbahçe’ yazılı bir pankart asıldı. Bunun üzerine statta güvenlikten sorumlu emniyet amirine durum bildirildi ve pankartın indirilmesi için uyarıda bulunuldu. Pankart indirilmedi. Emniyet amiri ikinci kez uyarıldı. Ancak “Bunu yaparsak tatsız olaylar çıkabilir. Bu durum infial yaratır” cevabı verildi. Bu doğrultuda tekrar bir uyarı yapılmasına gerek duyulmadı.

TEMSİLCİLERE UYARI
Maç sırasında ortamın gerilmemesi adına olayın üzerine gitmeyen temsilcilerden Kayhan Alyürük ve Metin Orakoğlu’nun, devre arasında da kayıtsız kalması tartışmalara neden oldu. Konu ile ilgili her iki temsilcinin uyarılacağı bildirildi.