BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.411,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon'da 'Kızıltoprak' seferlere başlıyor

Trabzon Belediyesi tarafından hizmete sokulan 'Kızıltoprak' gemisi gezi turlarına başlıyor.

Abone ol

İstanbul'dan getirilen gemi Trabzon'un Faroz Limanı'na demir atarken, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gemide bir basın toplantısı düzenledi.

Trabzon'a layık bir gemi kazandırdıklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, geminin iklim şartlarına göre denize açılacağını söyledi.

Gemi seferlerinin talebe göre düzenleneceğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, isteyenlerin özel günler için gemiyi tahsis edebileceğini söyledi.

Trabzon'un coğrafi tanıtımında geminin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu "Gemimiz 50 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde olup, hava şartlarına göre denize açılacak. Gemiyi sefere koyarken hiç bir zaman kar etmeyi amaçlamadık.

Amacımız vatandaşlarımızı denizle kucaklaştırıp, güzel bir gün geçirmelerini sağlamak. Gemimiz IDO tarafından bağışlanmış olup Mavi Marmara'ya benzeyen bir gemidir. Geminin bize kazandırılmasında başta sayın Başbakanımız, Recep Tayyip Erdoğan, IDO Genel Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Topbaş'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. İsteyen vatandaşlarımız özel günler için bile gemimizi tahsis edebilecek" dedi.

AKYAZI PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Basın konuşmasında devam eden projelerden bahseden Gümrükçüoğlu, ara vermeden vaat ettikleri yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Akyazı Projesi için görüşlerini açıklayan Başkan Gümrükçüoğlu "Bu proje sayın Başbakanımızın Trabzon'u ne kadar sevdiğinin bir göstergesidir. Her defasında bana 'Akyazı'yı ne yaptın' diye sormuştur.

Akyazı'da 20 adet deniz sontajı yapıldı. Yapılan sontajlarda hiç bir zemin kırıklılığı veya farklı bir örneğin metan gazına gibi herhangi bir emarelere rastlanılmadı. Bu yılın Ağustos ayında burasının dolgu ihalesi yapılırken bundan sonra dolgusu süratle gerçekleştirileck. 2011 yılında oradaki stadın temeli atılacak stat da 24 ay içinde bitirilecektir. Trabzon, buna layık bir kent" diye konuştu.

Bazı kişilerin stadın uzaklığından bahsettiğini ancak şehre en yakın noktanın Akyazı olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu "Burası çok rahat yaya gidilebileceği bir yer. Kaldıki oraya ek seferler koyarız, hemde istediğiniz kadar. Akyazı Projesi öyle tek başına bir stad projesi değil. UEFA standartlarında 30-40 bin tişilik bir stat.

Beraberinde Trabzonspor'umuzun okul faaliyetlerini yürütebileceği sosyal tesisleri, konaklama tesisleri olacak. 660 bin metrekare dolgu olacak olan alanda Trabzon için gelecek olan bir kravüzer limanı da yer alacak. Burası keşfedilmemiş bir bölge. Burası ileride turizmin beşiği olabilecek bir yerdir" diye konuştu