BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan 40 kiloluk bomba

PKK'lılar Tunceli'de önce yol kesti, ardından askeri konvoya 3 ayrı bombalı tuzak kurdu.

Abone ol

Bombalardan ikisi etkisiz hale getirilirken, biri patladı. Teröristlerin karayoluna amonyum nitrat- fuel oil karışımı 40 kilo anfo bomba kullandığı belirlendi. 

Tunceli’nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunu bir grup PKK’lı terörist dün saat 19.00 sıralarında Çığ Tünelleri Mevkii’nde kesti. Teröristler içinde Tunceli’de memur olan bir kişinin bulunduğu otomobili durdurmak istedi. Otomobil sürücüsünün kaçması üzerine teröristler arkasından silahla ateş açtı. Teröristler daha sonra yoldan geçen araçları silah tehdidi ile durdurdular. Güvenlik güçlerinin hava destekli operasyon başlattığını anlayan PKK’lılar araçların dönüşlerine izin verdikten sonra karanlıktan faydalanarak dağlık alana kaçtı.

KARAYOLUNA 3 BOMBA TUZAKLADILAR

Güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı hava destekli operasyonlar sürerken, karayolu yaklaşık 3 saat trafiğe kapalı kaldı. Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda bağlı komandolar ile özel harekat timleri teröristlerin yol kestiği bölgeyi çembere aldı. Yol boyunca patlayıcı arama ve taraması yapan uzmanlar, Çığ Tünelleri Mevkii’nde teröristlerin karayoluna 2 ayrı bombalı tuzak kurduğunu tespit etti. Bombalar uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildi. Daha sonra karayolu trafiğe açılıp araçların geçişine izin verildi.

ŞİDDETLİ PATLAMA

Pülümür İlçesi girişinde bekletilen içinde askerleri taşıyan sivil minibüslerin de bulunduğu araçlar, askeri zırhlı araçların eşliğinde Tunceli’ye doğru yola çıktı. Tunceli’ye 10 kilometre kala geceyarısı sıralarında teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada askerleri taşıyan sivil bir minibüs devrilip hasar görürken, saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Patlamanın şiddetiyle konvoyda bulunan araçların üzerine taş parçaları düştü. Konvoya eşlik eden komandolar, karayolunun sağ ve sol tarafındandaki ormanlık alanda teröristlerin bulunabileceği ihtimaline karşı buraları yoğun ateş altına aldı. Daha sonra devrilen minibüs tekrar yola alınarak konvoy Tunceli’ye hareket etti.

40 KİLOLUK BOMBA

Teröristlerin karayoluna amonyum nitrat- fuel oil karışımı 40 kilo anfo bomba kullandığı belirlendi. Teröristlerin bombanın patlamasını frekans karıştırıcı Jammer’ların önlememesi için 100 metrelik kablo kullandıkları belirtildi. Patlamada bölgede 4 metrelik bir çukur açıldığı görüldü.

Bu sabahın ilk saatlerinden itibaren teröristlerin kaçtığı alanlara Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan tamamı subay ve astsubaylardan oluşan profesyonel timler helikopterlerle indirilip izleri sürülmeye başlandı. PKK’lıların bulunabileceği alanlar da Kobra tipi helikopterlerle bombalandı.

HAKKARİ'DE ÇATIŞMA

Bugün saat 07.30 sıralarında yol güvenliği için bölgede mayın arama- taraması yapan time Hakkari- Çukurca karayolunun 50'nci kilometresinde bulunan Şine Dağı bölgesinden PKK'lı teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler, anında karşılık verdi. Çatışma yaklaşık 15 dakika sürdü. Bölgeye Hakkari Dağ ve Komando Tugay'ndan özel eğitimli komandolar sevk edildi. Kaçan PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgeye giden karayolu trafiğe kapatılarak kapsamlı operasyon başlatıldı.