BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fırtınada uçan çatı can aldı

Gümüşhane’de, bugün şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle bir evin çatısı uçtu. Pazar yerine düşen çatı nedeniyle yoldan geçen 1 kişi öldü.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 13.00 sıralarında Hasanbey mahallesinde H.Ö.’ye ait evin çatısı öğlen saatlerinde havanın yağışlı olduğu anda ortaya çıkan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle uçtu.

Uçan çatı ilk olarak 10 metre aşağıda ve karşıda bulunan evin duvarına ardından da Salı pazarının kurulduğu yola düştü. Çatı yoldan yerden geçmekte olan 70 yaşlarındaki Selahattin Özdamar adlı vatandaşın üzerine düşerken, Özdamar olay yerinde hayatını kaybetti. Gürcistan uyruklu Lilia Mirianashvili (49) isimli pazarcılık yapan bir bayan ise yaralandı.

Görgü tanıkları olayın birden bire meydana geldiğini, havanın yağışlı olması nedeniyle vatandaşların dükkan ve bina altlarına sığındıklarını belirterek, “Esas faciayı önleyen olaydan 5 dakika önce başlayan yağmur nedeniyle vatandaşların dükkanlara sığınmasıydı. Yoksa burada en az 20-30 kişini hayatı tehlike altına girerdi. Rüzgar vardı ama çatı uçuracak kadar değildi. Ufak bir gürültü duyduktan sonra çatı geldi dükkanın önüne düştü” dediler.
Olayın ardından bölgeye gelen Sivil Savunma ve İtfaiye ekipleri vatandaşlarla birlikte enkazın altında başka birisinin olup olmadığını kontrol ederken, pazarda sergi açan vatandaşların malzemeleri enkaz altında kaldı.

Özdamar’ın cesedi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Özürlü olduğu öğrenilen Özdamar’ın kendi halinde, koltuğunun altındaki çantasıyla, annesi ile birlikte yalnız olarak yaşadığı öğrenildi.

Çatının yola düşmesi nedeniyle olay yeri savaş alanına dönerken, belediye yetkilileri savcılık incelemesinin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başladı.