BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan yine herkesi kılıçtan geçirdi!

Artan terör saldırıları Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. Eleştiri oklarını terör örgütü PKK ile muhalefete yöneltti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Açılıma ve Anayasa değişikliği paketine karşı çıkan CHP, MHP, BDP, İmralı ve PKK'nın aynı tarafta yer aldığını savundu. Erdoğan BDP'nin İmralı'dan gelen talimatla oy kullanmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Milletimden yaşananlara karşı uyanık olmasını istiyorum. Milli birlik projesine, Anayasa değişikliğine kim karşı çıkıyor? MHP, CHP, BDP, bölücü terör örgütü, ve imralı karşısında AK Parti.."

Kürt kökenli vatandaşlara da seslenen Erdoğan, "Özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımız özellikle zamanlamaya dikkat etsin, neden şimdi diye sorsun." diye konuştu.

TRABZON'A STAD

Başbakan Erdoğan konuşmasına Trabzon'a stad müjdesi vererek başladı. Erdoğan "Akyazı'da TOKİ eliyle 40 bin kişilik stad yapmayı planlıyoruz. Deniz dolgusu marifetiyle 600 bin metrekarelik alan oluşacak." dedi.

BDP'YE "CİNAYETE ORTAK OLMA" ÇAĞRISI

Artan terör saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, terör örgütü PKK'ya destek çıkanları cinayete ortak olmakla eleştirerek şunları söyledi: 

"Terör örgütüyle direkt veya endirekt irtibatı olanlar bu ülkeye barış getiremezler. Milleti aldatmak mümkün değil, millet nerede, neyin nasıl yürütüldüğünü gayet iyi biliyor. Zannediliyor ki 'barış diyoruz, şu anda siyasetin de içindeyiz, millet bizi anlamıyor...' Millet sizi çok iyi anlıyor. Millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor ama terör yöntemiyle eğer bir yere ulaşacağınızı zannediyorsanız hiçbir yere ulaşmanız mümkün değil.
Teröre gözyuman, sessiz kalan, terörden nemalanan terörden siyasi fayda sağlamaya çalışanlar en az teröristler kadar terörün bu kanlı yüzünü ortaktırlar; bu cinayetlere ortaktırlar. Şunu da söylüyorum onlara destek verenler de ortaktırlar "

"BURADA YATIRIM YAPMAYIN" DİYORLAR

BDP'li belediyelerin örgütün baskısına boyun eğdiğini savunan Erdoğan'ın hedefinde Güneydoğu'daki belediyeler vardı:

"Şu anda Güneydoğu'da öyle beledeiyeler varki; TOKİ'ye burada yatırım yapmayın, biz size yardımcı olamayız diyorlar. Bu çatının yerel yönetimde siyaset yapan temsilcisi olacaksın hem de fakire, fukaraya ev yapacak olanlara destek vermeyiz diyeceksiniz."

SALDIRILAR NEDEN ŞİMDİ ARTTI?

Kürt kökenli vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, şu soruyu onlara yöneltti:

"Tüm vatandaşlarımın zamanlamaya dikkat etmesini istiyorum. Özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımız özellikle zamanlamaya dikkat etsin, "neden şimdi?" diye sorsun. Ne zaman ekonomi atılıma geçtiyse, hükümet hak ve özgürlük adımları attıysa saldırılar arttı. "

"DEVLET ELİNİ UZATMADI" DENEMEZ

Erdoğan bu sorunun ardından hükümetin Kürt kkenli vatandaşlar için attığı adımları sıraladı:

'Sadece olağanüstü hal kalksın yeter diyenler vardı. Bu iktidar kaldırdı. TRT 6'da anadilde yayınlar başladı, anadil kursları açıldı mı? Cezaevlerinde anadilinde görüşme imkanı bulundu. Devlet hiçbir dönemde görülmeyen yatırımları bu dönemde yaptı. Taa dağ köylerine varıncaya kadar. Hala da deam ediyor. Bütün bunlara rağmen bölgeye devlet elini uzatmadı denemez.'

KÜRK KÖKENLİ VATANDAŞLAR ÖRGÜTE TEPKİ GÖSTERSİN

Kürk kökenli vatandaşlara seslenen Erdoğan bölgenin geri kalmasında terör örgütünün de payı olduğunu belirterek, vatandaşları örgüte karşı tavır almaya çağırdı. Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:
 
SAVAŞ BARONLARI VE ŞEHİT İSTİSMARCILARI ÇÖZÜME DİRENİYOR
 
"Bölgenin ihmal edilmesinin nedeni bizzat terör örgütüdür. Orada yatırımı eğitimi sağlık hizmetlerini engellediler. Kürt kardeşlerimin terör örgütünü hedefini taşeronluk olduğunu görerek tepki koymasını bekliyorum.  Bizi yolumuzdan alıkoymak için kanlı eylemlerine hız veriyorlar. İstismar zeminini kaybeden terör örgütü çözüme karşı direniyor. Silah tüccarları savaş baronları çözüme karşı direniyor. Şehitleri istismar edenler çözüme karşı direniyor."
 
CHP, MHP, BDP, İMRALI VE ÖRGÜT BİR TARAFTA
 
Erdoğan terör sorununu anlatırken muhalafeti de ağır sözlerle eleştirdi. . Açılım ve Anayasa değişikliği konularında Öcalan ile muhalefetin aynı tarafta olduğunu şu sözlerle dile getirdi:
 
"Milletimden yaşananlara karşı uyanık olmasını istiyorum. Milli birlik projesine, Anayasa değişikliğine kim karşı çıkıyor? MHP, CHP, BDP, bölücü terör örgütü, ve İmralı... Karşısında AK Parti.. Anayasa değişikliği sırasında İmralı'dan gelen talimatlar ortada. BDP'liler neden oy kullanamadı? Benim milletim kararını verecek ve ona göre davranacaktır."
 
İSRAİL İLK KEZ KINANDI
 
Asya Birliği zirvesinde yayınlanan ortak bildiri ile İsrail'in kınandığını hatırlatan Erdoğan, yaptıkları girişimlerle ilk kez uluslararası bir metinde, İsrail'in işlediği suçun bir devlet terörü olarak yer aldığını dile getirdi.
 
SİZİN EKSENİNİZ KAYDI

Eksen kayması tartışmalarına değinen Erdoğan Batılı ülkeleri çifte standart yapmakla suçladı.. Erdoğan eksen kaymasının yaşanmadığını şu sözlerle ifade etti:

"Neymiş. Eksen kaydı. Sevsinler sizi. Eksen meksen kaymadı, sizin ekseniniz kayıyor. Biz tam eksendeyiz, yolumuza devam ediyoruz. Dere yatağında akıyor, su yatağını buldu"
 
"Türkiye’nin Gazze’de ne işi var" nasıl ne işi var?" diyenlere de cevap veren Erdoğan bu bölgede Türkiye'nin çok ciddi tarih bağlarının olduğunu dile getirdi.

"KÖPEĞİNE ARAP DİYENLER BİLE OLDU"

Bazı çevrelerde Araplar'a karşı ırkçılğa varan eleştiriler olduğunu hatırlatan Erdoğan, " Bu ülkede köpeklerine Arap ismi takanlar oldu. Onları Arap Arap Arap diye çağıranlar oldu. Bunları yaşadık gördük. En küçük yatırımdan en büyüğüne kadar Arap sermayesine ırkçılık yapıldı. Ne zaman bu gündeme gelse, Araplar bizi arkadan vurdu söylemi devreye girdi. O dönemde bizi arkamızdan vuran hiçbir ülke bu şekilde manşetlere taşınmadı. Ama söz konusu olan Araplar olunca, tarihin yalanları devreye giriyor " dedi.