BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simav'da Motosiklet Festivali yapılacak

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 9.Türkiye Motosiklet Festivali'nin bu yıl 1-4 Temmuz tarihleri arasında Simav’da yapılacağını bildirdi.

Abone ol

Enduro Motosiklet Kulübü (EMOK)’un 4 gün sürecek 9. Türkiye Motosiklet Festivali için Simav’ı tercih etmelerini ilçenin tanıtımı açısından çok büyük bir kazanım olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Bin 500 dolayındaki motosiklet tutkunu ile bir o kadarda refakatçisinin katılacağı festivalin 1450 rakımlı Gölcük Yaylasında yapılacağını söyledi.

9. Türkiye Motosiklet Festivali'ne ev sahipliği yapacak Simav’ın hazırlıklara şimdiden başladığını anlatan Karahan, geçtiğimiz gün ilçeye gelen kulüp yöneticileriyle birlikte festivalin yapılacağı Gölcük Yaylasında incelemelerde bulunduklarını ve hiçbir pürüzün bulunmadığını, festival tarihini iple çektiklerini söyledi.

Enduro Motosiklet Festival Komitesinin Simavlı üyesi Ali Karatekin ise, “ Bu güne kadar küçük çaplı farklı motor guruplarını misafir eden Simav, şimdi de Türkiye’nin en büyük motosiklet kulübü olan EMOK üyelerini festivalde ağırlayacak.

1-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festival’in Simav’da yapılması için tam 6 yıldır uğraş veriyordum. Sonunda başardım. Festivalin Simav’ın tanıtımı başta olmak üzere ekonomisine de büyük yararları olacağına inanıyorum.

Simav belki de tarihinde ilk kez 3 bin dolayında yerli turisti ağırlayacak. Bunun Simav açısından çok büyük kazanımları olacak” dedi.
Bu arada, festival kapsamında 3 Temmuz akşamı sanatçı Erkin Koray tarafından konser verilmesi planlanıyor” şeklinde konuştu.