BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.453,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon'da hayvancılık konuşuldu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Trabzon’da Hayvancılık” konulu toplantı ilgi gördü.

Abone ol

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Trabzon’da Hayvancılık” konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan ile davetliler katıldı. Toplantıda ilimiz hayvancılığının mevcut durumu, hayvancılıkla ilgili problemler, çözüm önerileri, projeler, hayvansal üretimi artırmaya yönelik il müdürlüğünce yapılan çalışmalar, bakanlık desteklemeleri ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince hayvancılık yapmak isteyenlere sıfır faizli krediler hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda sunum yapan İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, ilimizdeki hayvancılığın genel durumu, görülen problemleri ve bu problemlerin nasıl çözüleceği hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra hayvancılık yatırımlarının son derece önemli olduğunu, ekonomik getirisini ve bugün gelişmiş birçok ülkenin hayvancılığa büyük oranda yatırım yaptıklarını hatırlattı.

Erdoğan, hayvancılığı özellikle bölgede kadınların yaptığını kaydederek “Kadınlarımıza yönelik eğitim vermek gerekir. Örgütlü çiftçi olması en büyük arzumuzdur. Artık büyük şirketler hayvancılığa yatırım yapmaya başladılar. Hayvancılığa ülke olarak yatırım yapılması zorunlu hale gelmiştir” dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise son dönemde et fiyatlarında yaşanan artışa ve canlı hayvan ithalatına dikkat çekerek bunun önüne geçmek için hayvancılığın desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.