BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.387,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nevşehir'de badem hasatı başladı

Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü tarafından, 2007 yılında yapılan badem bahçelerinde hasat çalışmalarının başladığı bildirildi.

Abone ol

Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü'nce 2007 yılında tesis edilen badem bahçelerinde hasat başladı.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göre Kasabasında sertifikalı fidan desteğinden yararlanılarak Nonpariel, Teksas, Drake çeşitleri ile 20 dekar alanda kurulan badem bahçesinde incelemede bulunan Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin, Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürü Recep Eroğlu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Veyis Yurtkulu bahçe sahipleri Fikret Binici ve Hakkı Kaya'dan tesisin kuruluş aşaması ve takip eden bakım ve mücadele işlemleri ile ilgili bilgi aldı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin, kurulan badem bahçesinin Nevşehir çiftçileri için örnek teşkil ettiğini, tekniğine uygun olarak tesis edilecek badem bahçelerinin özellikle kıraç ve yamaç alanlarda karlı bir üretim sağlayacağını belirtti. Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca sertifikalı fidan desteklemesine devam edildiğini belirterek, bahçe tesis etmek ve desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerin İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuruda bulunmasını istedi.

Bahçe sahibi Fikret Binici ise, 2007 yılında İl Tarım Müdürlüğü teşviki ile kurdukları bahçenin her aşamasında İl Müdürlüğü' nden teknik bilgi ve yardım gördüklerini söyledi. Binici, bahçe kurmak isteyen üreticilere bu işin karlı bir üretim şekli olduğunu, sulama imkanı bulunmayan arazilerin değerlendirilmesinde önemli bir avantaj sunduğunu belirterek bahçe kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.