BIST 10.169
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,17
HABER /  GÜNCEL

Trabzon fanatiği hapiste öldü

Trabzonspor maçı nedeniyle eşini bıçaklayan Salih Akçay, cezaevinde ölü bulundu.

Abone ol

Trabzon'da, yaklaşık 2 yıl önce Trabzonspor maçı nedeniyle tartıştığı eşini bıçakla yaralayan Salih Akçay, cezaevinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre Salih Akçay (64), cezasını çekmekte olduğu koğuşunda ölü bulunurken, Akçay'ın ölüm nedeni, yapılacak otopsi sonrasında kesinleşecek.

Akçay, 28 Aralık 2003 tarihinde, televizyonda Trabzonspor ile ilgili bir program izlerken tartıştığı eşi Semiha Akçay'ı bıçakla yaralamıştı. Olay sonrasında tutuklanan Akçay, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonrasında öldürmeye teşebbüs suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, bu cezası daha sonra 7 yıl ağır hapis olarak belirlenmişti.

Akçay, cezaevinde 654 gün kaldıktan sonra yaklaşık 9 ay önce sağlık sorunları nedeniyle hükümle birlikte tahliye edilmişti.

Salih Akçay'ın dosyasının Yargıtay'da yapılan incelemesinin ardından cezası 7 yıl 9 ay 10 gün olarak kesinleşmiş, dün hakkında yakalama emri çıkartılan Akçay, polis tarafından alınarak kalan cezasını tamamlaması için yeniden cezaevine konulmuştu.