BIST 10.677
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.447,34
HABER /  POLİTİKA

CHPnin Çankaya kaygısı

Özyürek, ''Parlamento, Cumhurbaşkanı'nı mutlaka uzlaşma yoluyla seçmeli'' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, ''Parlamento, Cumhurbaşkanı'nı mutlaka uzlaşma yoluyla seçmeli'' dedi.

Mustafa Özyürek, CHP Denizli İl Başkanlığı'nın, Denizli Esnaf Sarayı'nda düzenlediği ''Türkiye'de Siyasal ve Ekonomik Gelişmeler'' konulu konferansta, Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun külleri üzerine kurulmuş üniter bir devlet olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşanan Batılılaşma zihniyetini Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Tanzimat Dönemi'ne benzeten Özyürek, ''Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılında kurduğu modern bir devlet olmasaydı, bugün çağdaş bayan arkadaşlarımızla birlikte olamayacaktık. Onlar kara çarşafın altında kalacaklardı'' dedi.

Özyürek, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinerek, şunları kaydetti: ''Anayasa'da 'genel seçimler 5 yılda bir yapılır' diye yazar. Buna rağmen bir parlamentonun 4 yıldan fazla görev yapmadığını biliyoruz. Cumhurbaşkanı'nı yeni bir seçimle belirlenecek meclisin seçmesini istiyoruz. Parlamento, Cumhurbaşkanı'nı mutlaka uzlaşma yoluyla seçmeli.''

Özyürek, ayrıca erken seçimle ilgili yaptıkları çağrının vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinden destek görmediğini ifade ederek, TÜSİAD ile iş çevrelerinin de ''istikrar ve ekonomi bozulur'' dediklerini sözlerine ekledi.