BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.465,65
HABER /  DÜNYA

Total İtalia CEOsu tutuklandı

Total İtalia;nın üst yöneticisi (CEO) Lionel Levha, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.

Abone ol Potenza Cumhuriyet Savcılığı;nın İtalya;nın Basicata bölgesinde petrol çıkarma ihalesiyle ilgili yürüttüğü yolsuzluk soruşturması çerçevesinde Levha, bugün Roma;da jandarma ekiplerince tutuklanırken, Demokrat Parti Milletvekili Salvatore Marghiotta hakkında da ev hapsi talebiyle işlem başlatıldı.

Savcı Henry John Woodcokc;un isteği üzerine Önsoruşturma Yargıcı Rocco Pavese;nin, yolsuzluk yapma amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet suçlamalarına istinaden aldığı tutuklama kararlarının, Levha ve Marghiotta dışında kişileri de kapsadığı öğrenildi.

Basilicata bölgesinde Total İtalia;ya bağlı “Tempa Rossa" (Kızıl Tepe) Petrol Çıkarma Tesisi Müdürü Jean Paul Juguet, Total İtalia Basilicata Temsilcisi Roberto Pasi ve yardımcısı Roberto Franchi, Matera;ya bağlı Policoro beldesindeki işadamlarından Francesco Ferrara, Gorgoglione Belediye Başkanı Ignazio Tornetta da, haklarında tutuklama emri çıkarılan kişiler arasında yer alıyor.

Potenza Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Total İtalia;nın Basilicata bölgesindeki Val d;Agri yöresinde petrol çıkarma ihalesini alma işi sırasında yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı ileri sürülüyor.

Total İtalia;nın ihaleyle ilgili olarak muhtelif şirket ve şahıslara 15 milyon avro rüşvet dağıttığını ileri süren savcılık makamı, Demokrat Parti Milletvekili Margiotta;ya 200 bin avroluk para vaadinde bulunulduğunu da iddia ediyor.
Milletvekili Margiotta hakkındaki ev hapsi kararının uygulanması, ancak İtalyan parlamentosundan onay çıkması durumunda mümkün olabilecek. Potenza Savcılığı tarafından Margiotta;nın dokunulmazlığının kaldırılması için gerekli müracaatın bugün yapıldığı da kaydedildi.