BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Torunlarına hem annelik hem de babalık yapıyor

Sivas’ta yaşayan 74 yaşındaki Hüsne Çınaroğlu, gelininin evi terk etmesinin ardından 3 torununa hem annelik hem babalık yapıyor. <br/>Alibab...

Abone ol

Sivas’ta yaşayan 74 yaşındaki Hüsne Çınaroğlu, gelininin evi terk etmesinin ardından 3 torununa hem annelik hem babalık yapıyor.
Alibaba Mahallesi’nde kiralık evde üç torunuyla birlikte oturan Hüsne Nine gelinin evi terk etmesinin ardından 3 torununa hem annelik hem babalık yapıyor. Eşi öldükten sonra kendi yetimlerini büyüten Hüsne Nine şimdi de torunları Fatma (14), Gamze (10) ve Muhammed Ali’ye (8) sahip çıktı. Torunları ile birlikte hayat mücadelesi veren Çınaroğlu, diyabet, koah, tansiyon gibi çeşitli hastalıklarla da uğraşıyor. Torunlarını yetiştirme yurduna vermek isteyenlere karşı çıkan Hüsne Nine torunlarının okuyup meslek sahibi olmasını istiyor.
Torunlarına hem annelik hem babalık yaptığını söyleyen Hüsne Çınaroğlu, “Torunlarımı yurda vermek istediler ben ölürüm de vermem dedim. Başkalarını büyütüyorum ben bunları nasıl vereyim. Üç tane yetim büyüttüm babaları İstanbul’da orada çalışıyor anneleri de bıraktı sokağa kaçtı” dedi.
Kaderinin böyle olduğunu ifade eden Hüsne Nine hasta olmasına rağmen torunlarını ile ilgilenmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. “Torunlarımı hastalıktan dolayı bırakamıyorum bazen gece bırakıp gidiyorum. Sıkıntıları oluyor bazen kalemleri, defterleri eksik oluyor” diye konuştu.
Torunlarının kendisine çok düşkün oluğunu söyleyen Çınaroğlu, “Saçımı tarıyorlar, suyumu getiriyorlar ben torunlarımla çok mutlu olmak istiyorum. Gerçek anne başka, gerçek anne daha tatlı ben elimden geldiği kadar bakıyorum ama gözlerine bakıp onlara dayanamıyorum. Zor geliyor ölüm olsa öldü gitti dersin ama çok ağır geliyor” şeklinde konuştu.
Fatma Çınaroğlu ise annelerinin kendilerini bırakıp gittiğini babaannesinin onlara annelik ettiğini söyleyerek onun rahat etmesi için tekerlekli sandalye istedi.
Gamze Çınaroğlu ise babaannesini çok sevdiğini ve bir oyuncak bebeğinin olmasını çok istediğini söyledi.
Daha 8 yaşında olan Muhammet Ali ise babaannesinin anneler gününü kutlayarak, "Onu çok seviyorum" dedi.
(İHA)