BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

18 bin kilometre uzaklıkta anneler günü

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’na bağlı TCG Gediz Fırkateyniyle birlikte 148 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek Güney Afrika’nın Cape Town...

Abone ol

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’na bağlı TCG Gediz Fırkateyniyle birlikte 148 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek Güney Afrika’nın Cape Town şehrine gelen Bahriyeliler, 18 bin kilometre uzaklıktaki annelerinin ve eşlerinin Anneler Günü’nü kutladı. Annelerine selam gönderen Bahriyeliler hem hüzünlendi hem de tarihi bir görevi gerçekleştirmeleri dolayısıyla sevinç yaşadı.
17 Mart’ta Gölcük’ten hareket ederek tarihi bir göreve imza atan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun Güney Afrika’nın Cape Town şehrindeki faaliyetleri devam ediyor. Yaklaşık 55 gündür seferde bulunan bahriyeliler, Güney Afrika’da ilk defa gerçekleştirilecek olan atışlar öncesi hazırlıklarını tamamladı.
TCG Gediz Fırkateyni Komutanı Yarbay Altan Altınkaya, bugün Anneler günü olması dolayısıyla annelerini ve eşlerini yalnız bırakmak zorunda kalan bahriyelilerin Anneler Gününü kutladı. Bayrağın sancağa çekilme töreninin ardından helikopter platformunda bahriyelilere seslenen Altınkaya, 55 gündür eşlerinden ve annelerinden ayrı olan personelin Anneler Gününü kutladı.

“18 BİN KİLOMETREDEN EL SALLADILAR”
Denizcilerin hayatlarının büyük bir bölümünü ailelerinden uzak geçirmek zorunda kaldığını belirten Altınkaya, gemicilerin, denizcilerin, evlerinden uzak olduğu dönemlerde, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan eşlerinin anneler gününün kutlu olmasını diledi. Altınkaya’nın yaptığı konuşmanın ardından gemide bulunan subay, astsubay, erbaş ve erler ailelerine 18 bin kilometre uzaklıktan el sallayarak selam gönderdi.

“DENİZCİLERİN KADERİ”
15 yıldır gemilerde bir çok göreve katıldığını ve denizcilerin kaderinin ailelerinden uzakta yaşamak olduğunu belirten Yara Savunma Astsubayı Başsavuş Metin Saatçi, kendileri için önemli günlerin bir çoğunu ailelerinden uzak yaşamak zorunda olduklarını söyledi. Bu anneler gününde de eşinin ve annesinin yanında bulunamadığını ifade eden Saatçi, “Gönlümüz her zaman onlarla. Onları çok seviyoruz. Onların da bizi sevdiğini biliyoruz” diye konuştu.

“KIZINDAN 18 BİN KİLOMETRE UZAĞA MEKTUP”
Anneler Gününde 10 yaşındaki kızı Elçin’den mektup aldığını kaydeden Saatçi, “Hiç beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Biraz da hüzünlendim. Mektupta kızım diğer görevlere oranla beni daha fazla özlediğini yazmış. Çok sevindim” dedi.

“İLK DEFA YANLARINDA OLAMADIM”
2 yıldır gemide görev yaptığını ve daha önceki anneler gününde eşi ve annesinin yanında olduğunu belirten İkmal Başçavuş İsmail İnce ise, ilk defa bu kadar uzun süre ailesinden ayrı kaldığını belirterek, “Böyle bir günde annemin, eşimin yanında olamadığım için üzgünüm. Bütün annelerin, anneler gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“DEĞERİNİ ÇOK İYİ ANLADIM”
Göreve geldiği andan itibaren ilk defa bu kadar uzun süreli bir göreve çıktığını belirten Makine Elektronik Astsubay Çavuş Doğukan Ögüt de annesinden ayrı geçirdiği ilk görevi olduğunu dile getirdi. Annesinin değerini bu üç aylık sürede çok daha iyi anladığını sözlerine ekleyen Öğüt, “Kendisini çok özledim” dedi.

“İLK ANNELER GÜNÜYDÜ”
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Protokol ve Basın Halkla İlişkiler Subayı Deniz Yüzbaşı Ali Bağcı ise, eşinin ilk anneler günü olduğunu belirterek, “Ege ve Efe isminde 13 aylık ikiz çocuklarımız var. Hep bundan önce hayal ederdik, ilk anneler gününü nasıl kutlayacağız, çocuklarımızla beraber nasıl olacak diye. Sonunda ilk Anneler Gününü bu şekilde eşimden uzakta kutladım. Denizlerde görev yapan insanların eşleri güçlü olmak zorundalar. Eşlerinden bile daha güçlü olmak zorundalar. Çünkü normal bir zamanda bir erkeğin yapması gereken işleri kadın olarak kendileri göğüslemek durumunda kalıyorlar. O yüzden bizim icra ettiğimiz faaliyetlerin yanında gerçek kahramanlarımız eşlerimiz, annelerimizdir. Görev nedeniyle yanlarında bulunmak istediğimiz halde bulunamadığımız zamanlar olabiliyor. Çünkü biz Deniz Kuvvetleri personeli için önemli olan şanlı Türk bayrağını dünyanın 4 bir yanında şan ve şerefle dalgalandırmak. Bunun gururu, çoğu zaman en sevdiklerimizin bile önüne geçiyor” diye konuştu.

“ANNE ADAYINDAN ANNESİNE SELAM”
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu bünyesinde bulunan TCG Oruçreis’te görev yapan Harekat Elektronik Subayı Aysun Adatepe ise şunları kaydetti: “Tüm evlatlarının yolunu bekleyen annelerin Anneler Gününü kutluyorum. Gemi personellerinin eşlerinin ve annelerin Anneler Gününü kutuluyorum. Gerçekten onlar için beklemesi çok daha zor.”

“İKİ EVLADI DA 18 BİN KİLOMETRE UZAKLIKTA”
Üstçavuş Hüseyin Rahmi Gider, Deniz Harp Okulunu beraber bitirdikten sonra ilk kez geçici görevle TCG Göksu Fırkateyninden TCG Gediz gemisine gönderilen ağabeyi Tarık Gider ile aynı gemide görev yapıyor. Yaklaşık bir yıldır TCG Gediz gemisinde görev yaptığını belirten Gider, “Buradan annemin ve eşimin Anneler Gününü kutluyorum. İkisini de çok özledim. Yaklaşık 50 gündür ayrıyız. Buradan onlara çok selam söylüyorum. Kızımın da yanaklarından öpüyorum" diye konuştu.
Daha önce de buna benzer uzun görevlerde bulunduğunu, 4,5 aylık Somali ve 50 günlük Libya seferlerine katıldığını anlatan Gider, kardeşiyle aynı gemide olmanın çok güzel olduğunu belirterek, “Yurt dışında da bir çok limanda beraber gezme fırsatı oldu. Birbirimize destek, moral motivasyonu sağlayan husus" dedi.
Ağabey, Güdümlü Mermi Üstçavuş Tarık Gider, annesi ve eşini özlediğini söyledi. Güney Afrika’nın Cape Town şehrinden annesinin ve eşinin anneler gününü kutladığını belirterek, “Kardeşiyle aynı gemide görev yapmasının kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
(İHA)