BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  GÜNCEL

Töreden kaçıp polise sığındı

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde töreden kaçan genç kadın İstanbul'da polise sığındı

Abone ol

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde yaşayan ve eşinden sürekli dayak yiyen A.T., üzerine kuma getirilince eşi tarafından ailesinin yanına gönderildi. Ablasının eşinden ayrılıp eve döndüğü için ağabeyi tarafından öldürüldüğünü anlatan A.T., öldürülmekten korktuğu için evinden kaçarak İstanbul'a geldi.

Erbaa'da yaşayan ve 6 çocuklu ailenin kızı olan A.T., yaklaşık 3 yıl önce 6 bin YTL başlık parası karşılığında köyünde evlendirildi. Evliliği boyunca eşinden baskı ve şiddet gördüğünü öne süren A.T., yaklaşık 1 yıl önce kız çocuğu dünyaya getirdi. Eşi, 3 ay önce üzerine kuma getirince A.T.'yi annesinin evine yolladı. Annesinin evinde yaşayan A.T., ablasının eşinden ayrılıp eve döndüğü için öldürüp hapse giren ağabeyinin yaklaşık 1 ay sonra cezaevinden tahliye olacak olması genç kadını korkuttu.

Cebindeki 50 YTL ile otobüse binen A.T., televizyonda kadın sığınma evlerinin olduğunu duyduğu İstanbul'a geldi. İstanbul'da otobüsten iner inmez Harem'de gördüğü trafik polislerinin yanına giden A.T., evden kaçtığını ve kadın sığınma evine yerleştirilmek istendiğini söyledi. A.T., yaşadıklarını DHA muhabirine şöyle anlattı:

“Biz 6 kardeşiz. Babam hayatta değil. Beni 6 bin YTL başlık parası karşılığı köyümde hiç istemediğim biriyle evlendirdiler. Bu evlilikten 1 çocuğum oldu. Kocam evliliğim sırasında basit nedenlerle beni her gece dövüyordu. Ben evlilik boyunca yediğim dayağa katlandım. Kocam 3 ay önce üzerime kuma getirdi. Beni de evden kovdu. Çocuğumla birlikte annemin evine sığındım. Ama orada bana da, çocuğuma da bakılmadı. Eşim daha sonra çocuğumu elimden alarak annesine bıraktı. Ağabeyim Ahmet Temiz 6 yıl önce ablam Hamide Aydın'ı eşini terk ederek eve döndüğü için öldürmüştü. Ağabeyim yaklaşık 1 ay sonra cezaevinden tahliye olacak. Beni öldüreceğini çeşitli yerlerden duydum. Korktuğum için evden kaçarak İstanbul'a geldim. Kadın Sığınma Evine yerleştirilmek ve bir işte çalışmak istiyorum. Harem'de trafik polislerinden yardım istedim. Beni buraya getirdiler. Artık Tokat'a geri de dönemem. Beni kesin öldürürler.”

Kaynak :