BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

İzmire soyu kırıklar anıtı

İzmir'deki Fransız Konsolosluğu karşısında ''Soyu Kırıklar Anıtı'' yapılıyor

Abone ol

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) İzmir Şubesi Başkanı Recep Çakmak, Fransız Konsolosluğu karşısında ''Soyu Kırıklar Anıtı'' yapmak için İzmir Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiklerini söyledi.

Recep Çakmak, düzenlediği basın toplantısında anıt hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesinden yer tahsisi istediklerini, en uygun yerin Fransız Kültür Merkezi ile Fransız Konsolosluğu arasındaki Talat Paşa Bulvarı'ndaki orta boşluk olduğunu belirten Çakmak, şöyle dedi:

''Büyükşehir Belediye encümenimiz yer tahsisine karar verirse 2x2 metre karelik bir alana heykel dikmeyi düşünüyoruz. Heykelimizde Ermenilerin bu ülkede katlettikleri 1.5 milyon Türkü anlatacağız. Heykelimizde yer alacak figürler ile aslında Fransa başta olmak üzere bu millete küfreden, ihanet eden tüm (Soyu Kırıkların) Türk milletine ettikleri ihanetler, insanlığa yaptıkları zulümler ve soykırımlar anlatılacaktır. Bu nedenle anıtımızın adını Soyu Kırıklar Anıtı koyacağız. Şimdiden tüm İzmirli hemşehrilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarını bu projemize sahip çıkmaya ve destek vermeye çağırıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki o anıt orada dikili durduğu sürece kimse bu ülkede soyu kırıklık yapmaya cesaret edemeyecektir.''

Recep Çakmak, heykelde yer alacak figürlerin Ermeni vahşetinin belgelerine dayalı figürler olacağını, bu figürlerin Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık arşivlerinde yer alan fotoğraflardan oluşturulacağını belirtti. Türklerin kendisine haksızlık yapan masum ulus veya milletlere karşı mutlaka bir mücadele verdiğini belirten Çakmak, ancak 7 bin yıllık tarihi boyunca Türklerin hiçbir millete soykırım yapmadığını kaydetti. Fransa'nın Ermeni Diasporasının iftiralarına kanarak Türk milletini soykırım yapmakla suçladığını, ancak kendi tarihlerinin soykırımlarla dolu olduğunu belirten Recep Çakmak, ''Tarihi bu kadar kan, kir ve pislik ile dolu olan Fransa'ya öncelikle kendi kanlı ellerini yıkamasını ve tüm Fransa'yı dezenfekte ettikten sonra Türk tarihine dil uzatmasını tavsiye ediyoruz'' dedi.

-ORHAN PAMUK ÖDÜLÜ-

Yazar Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülü ile ödüllendirilmesini de reddettiklerini belirten Çakmak, şöyle dedi: ''Basına yansıyan sözleriyle Orhan Pamuk, (Ben bu ödülü aynı zamanda Türk milleti adına alıyorum) demektedir. Halbuki o ödül kendisine (Türkler 1.5 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt öldürdü) dediği için verilmiştir. 1 milyon 400 bin dolar para Nobel ödülü de Orhan Pamuk'a Ermeni diasporasının iftiralarını, PKK terör örgütünün iftiralarını tekrarladığı için, Türk milletine küfrettiği için verilmiştir. Bu ülkede yaşayıp, bu ülkenin ekmeğini yedikten sonra ancak kanı bozulan, soyu kırık birisi Türk milletine küfredebilir. Bize göre Orhan Pamuk o ödülü Ermeni Diasporası ve PKK terör örgütü adına almıştır. Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı İzmir Şubesi olarak, kamuda çalışan Türk milliyetçisi üyelerimiz adına bu ödülü reddediyoruz.''