BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  POLİTİKA

Mecliste 65 yaş tartışması

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün seçilme yaşına sınır getirmeye kararlı

Abone ol

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, milletvekillerinden yeterli ve olumlu destek alması halinde, milletvekili seçilme yaşını 65'le sınırlayan Anayasa değişikliği teklifini imzaya açacağını söyledi.

Akgün, AA muhabirine, hazırlığını yaptığı milletvekili seçilme yaşının üst sınırını 65 olarak öngören Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamada bulundu. Üyesi olduğu TBMM Anayasa Komisyonu toplantısında, milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesini öngören ''Anayasa Değişikliği teklifinin görüşülmesi sırasında, seçilme yaşının 65'le sınırlandırılması gerektiğini'' söylediğini anımsatan Akgün, milletvekili arkadaşlarının da ''Niye bunu teklif haline getirmiyorsun?'' dediklerini ifade etti. Bunun üzerine, milletvekilliği seçilme yaşının 65'le sınırlandırılmasını içeren bir mektup hazırladığını ve bunu bütün milletvekillerine gönderdiğini belirten Akgün, ''Milletvekili arkadaşlardan olumlu destek alabilirsem bu teklifimi imzaya açacağım'' dedi.

-MİLLETVEKİLLERİNİN TEPKİSİ-

Mevlüt Akgün, bazı milletvekillerinin teklifine olumlu destek verdiğini hatta bazılarının yaşın 65 yerine 67 olması gerektiğini, bazılarının ise ''Akıl yaşta değildir, baştadır. Bu teklif, tecrübe sahibi insanlara haksızlık olur'' diyerek teklifin gereksiz olduğunu söylediğini belirtti.

''Anayasa değişikliği teklifi parti gruplarından gelmediği sürece imzayı bulmak zor. Ben öncelikle meseleyi tartışmaya açmak istedim'' diyen Akgün, Anayasa'nın 76. maddesinin 1. fıkrasında değişiklik öngören teklifi, 184 imzaya ulaşması halinde TBMM Başkanlığına sunabileceğini sözlerine ekledi.