BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İhalede Fransaya açık kapı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, helikopter ihalesinde duygusal davranmayacağını söyledi

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi İcra Komitesinin helikopter alımı için karar verirken ''duygusal davranmayacağını'' söyledi.

Gönül, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine, Savunma Sanayi İcra Komitesinin bugün öğleden sonra yapacağı toplantıda, 91 adet ATAK Taktik Taarruz Helikopter Alımı Projesi'ni ele alacağını hatırlattı. Gönül, sayısı partiler halinde 150'ya kadar çıkacak olan askeri helikopterlerin 2 kişilik, silah taşıma özelliğine sahip olduğunu ifade etti. Komitenin firma seçimini yaparken ülke çıkarlarını dikkate alacağını kaydeden Gönül, ''4 milyar dolarlık bir alım söz konusu... Biz heyeti tüm ayrıntılar konusunda bilgilendireceğiz. Kararı teknik heyet verecek'' dedi.

Gazetecilerin, 2 firmanın kaldığı kısa listede, Güney Afrikalı firmanın imalatta kullandığı bir kısım parçayı Fransa'dan aldığını hatırlatması üzerine Gönül, ''ABD dışında hiçbir ülke yüzde 100 kendi üretimiyle bu helikopterleri yapamıyor. Söz konusu olan 4 milyar dolarlık bir proje... Tüm ayrıntılar konusunda heyeti bilgilendireceğiz. Teknik heyetin bu konuda duygusal davranmayacağını düşünüyorum'' görüşünü kaydetti.