BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

PKKlı gencin kan donduran itirafı

Terör örgütü PKK'nın, kadın militanlara akıl almaz şiddetler uyguladığı ortaya çıktı. İşte itiraf:

Abone ol

Van’da PKK terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 16 yaşındaki ‘Serhat’ kod adlı Mecit Adıyaman itirafları ile kanlı örgütün çirkin yüzünü ortaya koydu.

KAÇIRILIP SİLAH VERİLDİ

Mecit Adıyaman, kendisinin örgüte gönüllü katılmadığını bir arkadaşı ile çobanlık yaparken silah zoruyla kaçırıldığını anlattı. 16 yaşındaki genç, İran'daki kampa götürüldüğünü ve fırsat bulduğu anda örgütten kaçtığını söyledi.

KÖR KUYUYA ATILIYOR

Götürüldüğü kampta 25’e yakın 12- 15 yaşında kız bulunduğunu söyleyen Adıyaman, bu kızlara erkeklerle birlikte eğitim yaptırıldığını, kızların, zor geldiği için bu eğitimleri yapamayarak ağladıklarını belirtti. Adıyaman, eğitimleri yapamayanları cezalandırmak için, ‘nezaret’ diye adlandırılan kör bir kuyuya atıp 3- 4 gün aç ve susuz bıraktıklarını anlattı.

“BİR ÇOCUK DELİRDİ”

Kampta ancak derede yıkanarak temizlendiklerini aktaran Adıyaman, günde 2 öğün yemek verildiğini ancak çoğunlukla aç kaldıklarını söyledi.
Adıyaman şunları anlattı:
“Yediğimiz yemekler bulgur pilavı ve kuru fasulyeydi. Bunlarla karnımız doymuyordu. Ben 2 ay içinde sadece bir kez et yiyebildim, o da pilavın üzerinde bırakılmıştı. 4-5 kişi aynı tabakta yiyorduk. Kişi başına bir battaniye veriyorlardı ve geceleri toprağın üzerinde bu battaniyelere sarılarak yatıyorduk. Yanımızdaki 12 yaşındaki bir çocuk bunlara dayanamadı. Kandırılarak kampa getirilen çocuğun psikolojisi bozuldu. Akli dengesini kaybetmeye başladı onu görünce çok üzülüyordum.”

KAÇMAK İSTEYEN ÇOK“

Terör örgütünün kampında kaldığı süre içinde sürekli kaçmayı düşündüğünü belirten Mecit Adıyaman, kendisi gibi yüzlerce kişinin de kaçmak için fırsat kolladığını söyledi. Kamp yöneticilerinin zaman zaman siyasi eğitim verdiğini, Kürdistan kurulduktan sonra Kürt halkının rahat edeceğini söylediklerini dile getiren Adıyaman şöyle devam etti:
“Onlar bunu söylerken benim aklıma hep bizim köy geliyordu. Köyde askerlerin bu yaşıma kadar kimseye kötü davrandığını görmedim. Askerler bizim köyümüz ve komşu köyde okulları tamir edip, kışın kardan kapanan yollarda hastalarımızı hastaneye götürüyorlardı. Devlet bizim köyde bütün fakirlere yeşil kart verdi. Okuyan her kız öğrenci için para veriyor, okuyalım diye okul kitaplarını da ücretsiz dağıtıyordu. Devlet Kürtlerin hakkını gasp etse bunları yapar mı?"

“ELEBAŞILAR LÜKS HAYAT YAŞIYOR”

Terör örgütü PKK’nın kamplardaki yöneticilerinin son derece güzel bir hayat sürdüklerini de anlatan Mecit Adıyaman, ifadesini şöyle tamamladı:

“Onların yediğini biz yiyemiyorduk. Hergün saat 21.00’de yatıyor, 04.30’da kalkıyorduk. Saat 06.00’ya kadar da bize kışlık odun toplatıyorlardı. Bu kampa gelenlerin bir çoğu kısa sürede örgütün ne olduğunu anlayıp, geri kaçmak istiyor ama fırsat bulamıyorlar. En küçük bir hataya inanılmaz cezalar veriliyordu. PKK’nın kamp yöneticileri, anlaşmazlık çıkarana, bayanlara ve kendi aralarında birbirlerine laf atanlara da, kız çocuklarında olduğu gibi yine ağır cezalar veriyorlardı. Ceza olarak ‘nezaret’ adını verdikleri kazılmış karanlık bir çukurun içine atıyorlardı. İnanılmaz cezalar uygulandığı kampta kimsenin kaçmaması için sıkı güvenlik önlemleri alınıyor.”



(Fahrettin GÖK/Hürriyet)