BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  POLİTİKA

Mumcu kimlere Nobel istedi?

Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu üç kişiye 5-10 yıl sonra nobel verilebileceğini söyledi.

Abone ol

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın ''Dağda silah atmak yerine, düz ovada siyaset yapsınlar'' sözünü eleştirdi. Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan, Gül ve Ağar'ı kastederek konuştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yumuşak yumuşak mesajlarla eğer siz milletten iktidar bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Milletin iradesi sağlamdır. Siz öyle istiyorsunuz, ABD öyle istiyor diye, millet istediğiniz ortaklığı vermez. Belki bu tutumunuzla 5-10 yıl sonra bir Nobel verirler. Sayın Gül'e ve Ağar'a sesleniyorum, 'barışsever tutumumuz dolayısıyla bize de bir Nobel verirler' diye düşünüyorsanız, o mümkündür.

Leyla Zana, Mehmet Ağar ve Abdullah Gül'e ortak bir Nobel ödülü verilmesi gerçekten mümkün. Bu sözlerim karşısında ne kadar vatansever olduklarını söylemeye kalkmasınlar. Vatanı korumak, birlik ve bütünlüğünü muhafaza etmek için ne gerekiyorsa onu yapsınlar.'' Erkan Mumcu, konuşmasını vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak bitirdi.