BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.395,24
HABER /  SPOR

Toraman heyecandan öldü

Bir kovuldu, bir geri alındı derken bugün formasına kavuştu. Bakın neler söyledi?

Abone ol Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, iyi bir takım olduklarını ve bütün kulvarlarda hedeflerini sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi. İbrahim Toraman da heyecanlandığını belirtti.

Öner, 2-0 kazandıkları Konyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, sahada iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, ''Konyaspor da iyi oynadı. Ancak biz pozisyonları cömertçe harcadık. Bunlara dikkat etmeliyiz. Yolumuz uzun. Mücadelemizi sürdürüp, hedeflerimize ulaşmak istiyoruz'' diye konuştu.

Öner, geçen sezon devre arasında transfer edilen Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld'i de 1 yıllığına Almanya'nın Duisburg ekibine kiraladıklarını ve Antonio Seric'in lisansını ise bugün itibariyle çıkarttıklarını dile getirdi.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin ise bu akşamki maçı iki şekilde yorumlamak gerektiğini kaydederek, ''İlk yarı düşük bir tempo vardı. İkinci yarı ise müthiş bir tempoda oynadık. Herkes müthiş oynuyor. Lider olduk'' derken Beşiktaş taraftarlarının UEFA Kupası'nda final oynanacağı yönündeki tezahüratları için ise ''Daha çok erken. Henüz sezonun başındayız'' şeklinde konuştu.

Engin, kamptan olduktan sonra performansı artan Delgado ile ilgili bir soruya ise ''Futbolcunun performansını artırmak için bir şeyler yapmak lazım. Bu da yöntemlerden biri'' cevabını verdi.

TORAMAN: ''HEYECANLANDIM''

Siyah-beyazlı takımda kadro dışı kaldıktan sonra ilk kez Konyaspor karşısında forma şansı bulan İbrahim Toraman, bugün oynadığı için çok mutlu olduğun dile getirerek, şunları söyledi:

''Formama kavuştuğum için maçın başında büyük heyecan yaşadım. Maç öncesi taraftarların beni tribüne çağırması motivasyonumu artırdı. Kondisyon olarak biraz geri olabilirim. 15 günlük arada açığı kapatabilirim. Daha önce yaşanan olaylarda bana resmi teklif gelmişti. Ancak gitmek en son çaremdi. Beşiktaş'tan ayrılmak istemiyordum. Burada şampiyonluk yaşamayı amaçlıyorum.''

Konyaspor karşısında başarılı bir performans sergileyen Çek oyuncu Zapatocny ise ''2-0 kazanmamız defanstaki tercihlerin doğru olduğunu kanıtlıyor. Mutlaka rekabet olacak. Takımın temelleri oturduktan sonra oynayan herkes yüzde 100 verim verecektir'' dedi.

Çek oyuncu, BJK İnönü Stadı'ndaki atmosferle ilgili de ''Atmosfer inanılmaz. Taraftarlar sayesinde daha iyi oynuyoruz'' derken, UEFA Kupası finaliyle ilgili yapılan tezahüratın sorulması üzerine, ''Finali oynamayı ben de isterim. Ama adım adım ilerlemek lazım'' cevabını verdi.

Beşiktaş'ta karşılaşmadan sakatlanarak çıkan Holosko'nun sağ ayak bileğinden sakatlandığı açıklandı. Kulüp doktoru Ayhan Optur, Holosko'nun milli takım kampına katılmak zorunda olduğunu ve Slovakya Milli Takımı yetkililerine durumuyla ilgili bilgi verdiklerini anlatarak, ''Orada tedavisine devam edilecek. Bir hafta 10 gün içinde bir sorununun kalmayacağına inanıyoruz. Rüştü'de ise önemli bir şey yok'' şeklinde konuştu.

Bu arada, Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam, oyuncularına 2 gün izin verdi.

Öte yandan, Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, Beşiktaş karşısında galibiyet beklediklerini ancak bunun olmadığını söylerken, bir dönem transferde adı geçen Hakan Şükür'e açık çek verdiklerini ancak oyuncunun tercihini yurt dışından yana kullandığı için bu transferin gerçekleşmediğini ifade etti.

Beşiktaş'tan sorunlu bir şekilde Konyaspor'a transfer olan Fahri Tatan ise ''Bugünkü maçta 'Ekstra motivasyonum yoktu' desem kimse inanmayacak. Ama bundan sonraki maçlarda daha iyi oynayacağım. Çünkü Konyaspor beni sahiplendi'' dedi.